Antena 3 CNN Actualitate Codul Rutier 2022. Românii fără 10 clase absolvite pot obţine, în continuare, permisul de conducere

Codul Rutier 2022. Românii fără 10 clase absolvite pot obţine, în continuare, permisul de conducere

Codul Rutier 2022 prevede că românii fără 10 clase absolvite pot obţine, în continuare, permisul de conducere.

Codul Rutier 2022. Românii fără 10 clase absolvite pot obţine, în continuare, permisul de conducere
de Alin Tarnovschi    |    04 Ian 2022   •   10:43

Codul Rutier 2022 nu a fost modificat în sensul interzicerii susţinerii examenului pentru obţinerea permisului de conducere pentru românii care nu au absolvit zece clase, aşa cum a fost prezentat în mai multe articole în presa online din România.

Astfel, absolvirea a 10 clase nu reprezintă o condiţie pentru înscrierea la o şcoală de şoferi sau la susţinerea examenului pentru obţinerea permisului de conducere.

De altfel, Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) a emis o informare, în luna august 2021, atunci când informaţia a fost, din nou, prezentată în presă ca fiind parte dintr-un proiect de modificare a Codului Rutier, prin care a infirmat o astfel de propunere.

"Urmare a informaţiilor apărute în mediul online cu privire la introducerea învăţământului minim obligatoriu de 10 clase pentru obţinerea permisului de conducere, vă comunicăm faptul că, în prezent, la nivelul DRPCIV nu există niciun astfel de proiect de modificare a legislaţiei în vigoare", se arată în informarea DRPCIV.

În ultimele zile ale anului 2021, dar şi în primele zile ale anului 2022, mai multe publicaţii online din România au prezentat articole prin care anunţau că legea a fost modificată şi învăţământul minim de 10 clase a devenit obligatoriu pentru examenul pentru permisul de conducere.

În ultimele zile, se rostogolește în media un fake-news propagat intensiv de niște analfabeți funcțional, (că nu pot să...

Publicată de Politistii au umor pe Luni, 3 ianuarie 2022

Codul Rutier 2022 se schimbă şi prevede un nou sistem de amenzi pentru şoferi

Totuşi, în prezent, există un proiect de lege de modificare pentru Codul Rutier 2022, care ar putea transforma radical sistemul de amenzi în România.

Proiectul de lege care poate modifica Codul Rutier 2022 prevede ca drumurile publice din România să fie monitorizate video de Poliţia Română, astfel încât contravenţiile şoferilor să fie constatate automat, la fel ca şi aplicarea amenzilor.

Fără să fie discutat în plen şi supus votului, proiectul de lege a fost adoptat tacit de Senat, la sfârşitul anului 2021.

Proiectul face referire la dezvoltarea unui sistem de camere de supraveghere la nivel naţional, operat de Poliţia Română, astfel încât şoferii care încalcă legea să fie amendaţi automat în baza imaginilor filmate de camerele de supraveghere, fie ele fixe sau mobile.

Sistemul video ar urma să trimită automat la adresa proprietarului autoturismului filmat când încalcă regimul rutier o fotografie care să servească drept probă, împreună cu procesul-verbal de constatare a contravenţiei.

Codul Rutier 2022 ar putea fi schimbat dacă proiectul de lege adoptat tacit de Senat va fi adoptat şi de Camera Deputaţilor, promulgat de preşedinte şi apoi publicat în Monitorul Oficial.

×
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close