Antena 3 CNN Actualitate Colaborare DIICOT – FBI pentru prinderea celor trei cetăţeni străini care încercau să retragă un milion de dolari

Colaborare DIICOT – FBI pentru prinderea celor trei cetăţeni străini care încercau să retragă un milion de dolari

Colaborare DIICOT – FBI pentru prinderea celor trei cetăţeni străini care încercau să retragă un milion de dolari
Sursa foto: Foto: myglobalvision.com
10 Dec 2011   •   10:13
Trei bărbaţi, membri ai unui grup infracţional organizat, au fost reţinuţi de procurorii DIICOT, după ce au fost prinşi în flagrant în timp ce încercau să retragă un milion de dolari de la o unitate din municipiul Iaşi, conform Mediafax.

Conform unui comunicat al DIICOT, cei trei bărbaţi, un cetăţean israelian de 42 de ani, un cetăţean moldovean de 37 de ani şi un cetăţean ucrainean de 54 de ani sunt cercetaţi.

Unul dintre cetăţeni este un general ucrainean în rezervă. Valeriu Gaichuk este şi director al postului de televiziune ITR Europe şi un cunoscut al preşedinţilor Vladimir Voronin şi  Viktor Yuşcenko. Alături de el, alţi doi cetăţeni străini au fost reţinuţi de autorităţi.

Cei trei au obţinut datele de logare la conturi de internet banking ale unor persoane din Italia sau Statele Unite, prin atacuri informatice. Odată intraţi în conturile oamenilor, au efectuat transferuri bancare în conturile unor societăţi comerciale aparţinând inculpaţilor.

Vineri, inculpaţii au fost prinşi în flagrant când încercau să retragă circa un milion de dolari de la o unitate din municipiul Iaşi. Cei trei au mai încercat să retragă anterior circa 400.000 de dolari.

Oamenii au fost reţinuţi pentru 24 de zile.

Procurorii DIICOT au colaborat pentru această cauză, cu ofiţeri FBI dar şi autorităţi judiciare italiene.
 


×
Subiecte în articol: flagrant DIICOT procurori banca Iași
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close