Antena 3 CNN Actualitate Colegiul Medicilor din Mureş: Cerem ministrului Sănătăţii să nu deschidă o secţie în limba maghiară la UMF

Colegiul Medicilor din Mureş: Cerem ministrului Sănătăţii să nu deschidă o secţie în limba maghiară la UMF

Colegiul Medicilor din Mureş: Cerem ministrului Sănătăţii să nu deschidă o secţie în limba maghiară la UMF
Sursa foto: Foto: puterea.ro
26 Mar 2012   •   16:51

Colegiul Medicilor din Mureş cere ministrului Sănătăţii să nu deschidă o secţie în limba maghiară la Univesitatea de Medicină şi Farmacie. E posibil să fie, însă, prea târziu deoarece termenul de dezbatere publică a hotărârii de Guvern a expirat vineri.

Conducerea Colegiului Medicilor din Mureş este îngrijorată de efectele pe care le-ar  produce înfiinţarea unei liniii cu predare exclusiv în limba maghiară la UMF Tîrgu-Mureş.

„Acest eveniment nu ar face altceva decât să creeze dispute. Pe mine mă îngrijoreaza viitorul acestor medici care nu vor avea reale dificultăţi în a accesa anumite specialităţi din alte centre universitare“, consideră conf.univ.dr. Horaţiu Suciu, preşedintele Colegiul Judeţean al Medicilor Mureş

Medicina nu poate fi pusă pe acelaşi plan cu alte facultăţi, spun cei din Colegiul Medicilor. Mai mult, ei susţin că până acum nu au existat probleme la Universitatea de Medicina şi Farmacie din Tîrgu Mureş din cauza limbilor de predare.

Cele 10 zile de dezbatere publică cu privire la înfiinţarea Facultăţii de Medicină şi Farmacie din Tîrgu Mureş au expirat vineri, 23 martie. Deşi Senatul UMF s-a opus acestui act, decizia finală va fi luată de Guvernul României.


×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close