Antena 3 CNN Actualitate Colegiul Medicilor, despre doctorii care luau aparate de la morţi să le monteze bolnavilor: "Li se va ridica dreptul de liberă practică"

Colegiul Medicilor, despre doctorii care luau aparate de la morţi să le monteze bolnavilor: "Li se va ridica dreptul de liberă practică"

Antena 3 CNN a obținut în exclusivitate reacția președintelui Colegiului Medicilor în cazul medicului care monta pacienţilor stimulatoare cardiace de la cadavre.

de Redacția Antena 3 CNN    |    18 Feb 2023   •   13:03

"Întâi de toate, trebuie să spun că toate informațiile pe care le avem la acest moment sunt cele din presă și poziția noastră este foarte clară. 

Este imoral și este ilegal ceea ce se întâmplă, mai ales în condițiile în care, de câțiva ani, Casa Națională de Asigurări de Sănătate acoperă, rambursează folosirea acestor dispozitive medicale. 

Să refolosești un dispozitiv medical nu este absolut o practică deontologică.

Noi am avut la un moment dat o întrebare din partea Casei Naționale dacă din punct de vedere deontologic este corect și, sigur, poziția noastră a fost fermă: nu este corect să refolosim dispozitive medicale de la cadavre sau din alte surse", a declarat președintelui Colegiului Medicilor din România, dr. Daniel Coriu, sâmbătă, la Antena 3 CNN.

Citeşte şi: Averile impresionante adunate de medicii acuzaţi că refoloseau dispozitive cardiace de la cadavre  

Întrebat de ce crede că le-a adresat Casa Națională de Sănătate această întrebare, medicul a spus că nu ştie.

"Noi nu am putut să aflăm mai multe lucruri. Probabil era într-un context similar. Nu ni s-au oferit informații, a fost numai pur și simplu cererea unei opinii.

(...) până acum nu am mai avut reclamații (cu privire la astfel de practici - n.r.). Cred că este ceva care depăşeşte imaginația noastră. Nu ne puteam închipui că acest lucru s-ar putea întâmpla", susţine dr. Coriu.

Cât despre medicii găsiți vinovați de astfel de practici, "clar li se va ridica dreptul de liberă practică.

Înțeleg că deja procuratura a dat o dispoziție în acest sens la unul din medici. La restul urmează să vedem rezultatele finale ale anchetei", a completat şeful CMR.

×
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close