Antena 3 Actualitate Colegiul Medicilor Iaşi s-a autosesizat în cazul femeii care a murit în urma unei operaţii pentru mărirea sânilor

Colegiul Medicilor Iaşi s-a autosesizat în cazul femeii care a murit în urma unei operaţii pentru mărirea sânilor

de G.S.    |    02 Feb 2013   •   16:11
Colegiul Medicilor Iaşi s-a autosesizat în cazul femeii care a murit în urma unei operaţii pentru mărirea sânilor
Sursa foto: Foto: INTACT Images

Colegiul Medicilor Iaşi s-a autosesizat în cazul femeii care a murit sâmbătă dimineaţă, în urma unei intervenţii chirurgicale pentru mărirea sânilor, făcută la o clinică privată din municipiu, preşedintele Colegiului, Vasile Astărăstoae, calificând cazul drept "bizar" şi "ciudat".
   
Preşedintele Colegiului Medicilor Iaşi, Vasile Astărăstoae, a declarat că instituţia pe care o conduce s-a autosesizat în cazul femeii care a murit în spital, în urma intervenţiei chirurgicale pentru mărirea sânilor, ancheta fiind făcută de către Comisia de Disciplină a CM, conform Mediafax.
   
"Se va analiza atitudinea medicilor în fiecare etapă. Trebuie stabilit în ce măsură intervenţia chirurgicală are legătură cu decesul. Oricum, cazul este unul bizar şi curios. Înrăutăţirea stării de sănătate s-a produs din senin, la mai multe ore după intervenţie", a precizat Vasile Astărăstoae.
   
El a spus că se aşteaptă şi efectuarea necropsiei, care ar putea aduce clarificări asupra cazului, precizând, totodată, că ancheta Colegiului Medicilor ar putea dura între două săptămâni şi două-trei luni.
   
Pe de altă parte, Poliţia Iaşi a deschis dosar penal în acest caz, pentru moarte suspectă.
   
Medicul Lucian Popa, cel care a efectuat joi intervenţia chirurgicală în cazul femeii, a spus că implantul mamar a fost făcut în urmă doi ani, iar în această săptămână i s-a efectuat o intervenţie de corectare a implanturilor puse.
   
"Implantul mamar l-am efectuat în urmă cu aproximativ doi ani. La puţin timp a apărut şi o sarcină, fapt care nu era indicat la momentul respectiv", a declarat medicul Lucian Popa, care a precizat că tânăra nu era însărcinată în momentul operaţiei făcute joi.
   
Femeia care a decedat era soţia lui Belgian Tănase, fratele lui Cosmos Tănase, liderul unui cunoscut clan interlop ieşean.
   
Femeia de 30 de ani a fost supusă joi seară unei intervenţii chirurgicale, pentru mărirea sânilor, la o clinică privată din Iaşi, iar după operaţie a intrat în stop cardio-respirator, fiind necesară resuscitarea acesteia.
   
Ulterior, ea a fost transferată la Spitalul "Sfântul Spiridon" din Iaşi, în stare de comă.

În noaptea de vineri spre sâmbătă, femeia a intrat de câteva ori în stop cardio-respirator, iar în pofida intervenţiei medicilor, ea a murit în cursul dimineţii de sâmbătă.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close