Antena 3 CNN Actualitate Colegiul Medicilor: Plata doctorilor nu afectează bugetul de stat

Colegiul Medicilor: Plata doctorilor nu afectează bugetul de stat

Colegiul Medicilor: Plata doctorilor nu afectează bugetul de stat
09 Ian 2009   •   02:40

Ordonanţa premierului care interzice cumulul de salariu cu pensia continuă să producă valuri. Poziţie a luat şi Colegiul Medicilor din România, prin preşedintele Vasile Astărăstoae. Acesta subliniază că actul legilativ adoptat este o aberaţie, deoarece plata medicilor nu afectează bugetul de stat.
?Ţinând cont de deficienţele din sistemul sanitar din România, această decizie nu face nimic altceva decât să mă îngrijoreze. Plata medicilor nu afectează în nici un fel bugetul de la stat, pentru că aceştia sunt plătiţi de către spitalul la care lucrează. Spitalul trebuie să încheie un contract cu Casa de Asigurări de Sănătate a fiecărui judeţ în parte, iar în baza acelui contract spitalul primeşte o anumită sumă de bani, în funcţie de nevoi. Casa de Asigurări de Sănătate oferă fiecărui spital o sumă de bani şi în funcţie de performanţele acestuia?, declara medicul, citat de Gândul.
Acesta mai arăta că singurii bani primiţi de către spitale de la Ministerul Sănătăţii sunt pentru medicii rezidenţi, unităţile de primiri urgenţe, investiţii şi pentru programele naţionale.

Antena3.ro

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close