Antena 3 CNN Actualitate Colegiul Medicilor va sesiza CSM în cazul Năstase. Motivarea instanţei, "un atac la independenţa profesională"

Colegiul Medicilor va sesiza CSM în cazul Năstase. Motivarea instanţei, "un atac la independenţa profesională"

Colegiul Medicilor va sesiza CSM în cazul Năstase. Motivarea instanţei, "un atac la independenţa profesională"
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    02 Iul 2012   •   12:01

Colegiul Medicilor din România (CMR) va sesiza Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) pentru o anchetă disciplinară, având în vedere că "motivarea instanţei în cazul lui Adrian Năstase este un atac la independenţa profesională", a declarat, luni, preşedintele CMR, Vasile Astărăstoae.

"Este (motivarea instanţei - n.r.) un atac la independenţa profesională. Vom sesiza CSM pentru o anchetă disciplinară", a anunţat, luni, şeful CMR, Vasile Astărăstoae, într-o intervenţie telefonică la Antena 3.

Medicul consideră că motivarea de astăzi a tribunalului este o "intervenţie brutală în activitatea medicului", iar cei care scriu motivaţii ar trebui să se uite la Codul deontologic, unde scrie că interesele pacientului sunt mai presus de orice, a adăugat Astărăstoae.

"Dacă Adrian Năstase era o persoană sănătoasă, atunci puteam să stăm de vorbă, dar el are o patologie, medicul este cel care decide", a conchis preşedintele CMR, Vasile Astărăstoae.

Potrivit motivării instanţei de luni a Tribunalului Bucureşti, fostul premier Adrian Năstase a fost ţinut ilegal în spital, astfel că întârzierea transferului a fost nejustificată.

Adrian Năstase a încercat să se sinucidă, pe 20 iunie, la locuinţa sa din strada Zambaccian, după ce a fost condamnat definitiv la doi ani de detenţie în dosarul "Trofeul calităţii".

Năstase a fost internat la Spitalul Floreasca, unde a fost operat pe 21 iunie. După câteva zile, fostul premier a fost transferat la spitalul Penitenciarului Rahova.




×
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close