Antena 3 CNN Actualitate Numărul demnitarilor care pot avea coloană oficială ar putea fi drastic limitat

Numărul demnitarilor care pot avea coloană oficială ar putea fi drastic limitat

Numărul demnitarilor care pot avea coloană oficială ar putea fi drastic limitat
Sursa foto: Foto: Agerpres
29 Oct 2015   •   08:48

Numărul demnitarilor care pot avea coloană oficială ar putea fi drastic limitat. Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a cerut revizuirea modului în care echipajele Poliţiei Rutiere sunt folosite pentru însoţirea miniştrilor sau diplomaţilor.

În tot acest timp, PNL cere comisie de anchetă în Parlament pe acelaşi subiect.

Potrivit legii, Poliţia Rutieră asigură însoţirea coloanelor oficiale cu echipaje specializate pentru preşedintele României; preşedintele Senatului; preşedintele Camerei Deputaţilor si premierului. În situaţii deosebite, care impun deplasarea în regim de urgenţă, pot beneficia de însoţirea cu echipaje ale poliţiei rutiere şi miniştrii din Guvernul României sau omologi din străinătate aflaţi în vizită oficială în România, precum şi şefii misiunilor diplomatice acreditaţi în România, cu ocazia depunerii scrisorilor de acreditare.

Chiar şi aşa, fostul ministru de interne şi vicepremier Liviu Dragnea susţine că nu a beneficiat niciodată de atenţie specială din partea poliţiei.

Şi PNL a cerut o comisie de anchetă în parlament care să analizeze modul în care demnitarii sunt protejaţi în deplasările rutiere.

Proiectul liberalilor ar putea fi dezbătut în plenul Camerei Deputaţilor de săptămâna viitoare.

×
Subiecte în articol: Gabriel Oprea Liviu Dragnea
Parteneri
Avertizare meteo ANM de ploi și vijelii în România!
x close