x close

Comandament de urgență la ministerul de Interne. Vremea severă persistă în România: Pentru sprijinul românilor vor fi la dispoziție peste 21.000 de pompieri

08 Iul 2018   •   10:37
Comandament de urgență la ministerul de Interne. Vremea severă persistă în România: Pentru sprijinul românilor vor fi la dispoziție peste 21.000 de pompieri

Update: Carmen Dan a declarat la sediul ministerului de Interne că România este pregătită pentru fenomenele meteo severe care vor veni pe parcursul zilei de duminică. Peste 21.000 de pompieri vor fi la dispoziție pentru sprijinul cetățenilor.

”Am o singură observație. Înțeleg că numai șase județe din 19 au terminat evaluarile. Ar fi trebuit să profitați de această perioadă pentru a termina acest proces. Fac precizarea că voi aprecia această activitate ca fiind capacitatea dumneavoastră de a acționa. Prioritar trebuie să știm cum stă situația în județele cu probleme, Covasna și Bacău, dar și județele cu risc de inundații. Pentru sprijinul românilor vor fi la dispoziție peste 21.000 de pompieri. Riscul de inundații vor crește în 13 județe unde va fi cod portocaliu de ploi”, a declarat Carmen Dan.

Știrea inițială: Comandament de urgență la ministerul de Interne. Carmen Dan i-a convocat pe prefecții din județele aflate încă sub avertizările meteorlogilor de ploi abundente.

Vor fi prezenți și Raed Arafat, dar și directorul Administrației Naționale de Meteorologie.

Ploi abundente ce vor acumula cantități importante de apă vor fi și duminică, dar și în următoarele zile.

În zonele deluroase și montane, precum și în Oltenia, Transilvania și local în Muntenia, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă de 25…30 l/mp și pe arii restrânse 50…70 l/mp. Vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului care vor lua aspect de vijelie și căderi de grindină.

Citeşte mai multe despre:

urgenta Ministerul de Interne vreme
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati