Antena 3 CNN Actualitate Comandant în Jandarmeria Franceză, despre intervenția de la protestul din 10 august: „Nu pot da un aviz negativ”

Comandant în Jandarmeria Franceză, despre intervenția de la protestul din 10 august: „Nu pot da un aviz negativ”

Comandant în Jandarmeria Franceză, despre intervenția de la protestul din 10 august: „Nu pot da un aviz negativ”
Sursa foto: foto- Antena 3
11 Sep 2018   •   20:09

Bertrand Cavallierre, general, comandant de mare unitate în Jandarmeria Franceză, a vorbit la Antena 3 despre modul în care consideră că a intervenit Jandarmeria Română la protestele din 10 august, din Piața Victoriei. 

„Am făcut o analiză asupra manifestației de pe 10 august din Piața Victoriei. Eu cred că la nivel global, acțiunea Jandarmeriei a fost una corectă și coerentă într-o situație extrem de complicată. Poate că au existat comportamente individuale interpretabile, dar conform expertizei mele nu pot da un aviz negativ, din contră, pot spune că a fost normal, corect gestionată. Faptele ne arată că a fost o manifestație cu un grad mare de complexitate.

Vorbim, în primul rând, despre un fenomen în care este implicată o mulțime compactă de oameni, în al doilea rând există printre ei personaje foarte agresive și Jandarmeria a trebuit să facă față acestei situații. Trebuia să garanteze integritatea instituției Guvernului care era asaltată, ceea ce era fundamental pentru cp manifestanții efectiv o atacau și voiau să intre în clădire și trebuie să înțelegem imperativul stabilirii ordinii într-o astfel de situație. ”, a spus Bertrand Cavallierre. 

×
Subiecte în articol: comandant
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close