Antena 3 CNN Actualitate Comandantul Centrului de Pregătire a Jandarmilor Montani Sinaia, trimis în judecată pentru corupţie

Comandantul Centrului de Pregătire a Jandarmilor Montani Sinaia, trimis în judecată pentru corupţie

Comandantul Centrului de Pregătire a Jandarmilor Montani Sinaia, trimis în judecată pentru corupţie
Sursa foto: Foto: Mediafax
03 Ian 2012   •   22:56

Comandantul Centrului de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Montani Sinaia, colonelul Dumitru Chiriţă, a fost trimis în judecată sub acuzaţia de dare de mită, informează Mediafax. Procurorii DNA îl acuză pe bărbat că a dat unei persoane 2.000 de lei pentru a interveni la factori de decizie din MAI în vederea avansării la gradul de general.
   
Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a infracţiunilor de corupţie săvârşite de militari au dispus trimiterea în judecată a colonelului Dumitru Chiriţă, comandant al Centrului de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Montani Sinaia, pentru cumpărare de influenţă.
   
Colonelul Dumitru Chiriţă este acuzat că, în 17 iulie 2011, "i-a remis unei persoane suma de 2.000 lei pentru ca aceasta să-şi folosească influenţa pe lângă factori de decizie din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor, în vederea avansării inculpatului la gradul de general şi numirii sale într-o funcţie superioară", se arată într-un comunicat de marţi al DNA.
   
Comandantul Centrului de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Montani Sinaia a fost trimis în judecată în decembrie 2011, dosarul urmând să fie judecat de magistraţii Judecătoriei Câmpina.

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close