Antena 3 CNN Actualitate Comarnic-Brașov și Târgu Mureș-Iași, scoase de pe lista autostrăzilor prioritare în 2017

Comarnic-Brașov și Târgu Mureș-Iași, scoase de pe lista autostrăzilor prioritare în 2017

Comarnic-Brașov și Târgu Mureș-Iași, scoase de pe lista autostrăzilor prioritare în 2017
Sursa foto: Foto: pixabay.com
24 Ian 2017   •   16:38

Construirea autostrăzii Comarnic-Brașov nu este trecută la capitolul priorități pentru 2017, dar nici autostrada Iași-Tg Mureș, atât de necesară pentru a convinge investitorii să vină și în Moldova, scrie digi24.ro.

Ministerul de Finanțe a dat publicității zilele trecute bugetul Ministerului Transporturilor pe 2017 unde cele două proiecte menționate lipsesc. La capitolul ”Proiectele prioritare ale MT pentru anul 2017 şi perspectiva 2018-2020”, Guvernul trece continuarea lucrărilor la câteva autostrăzi în lucru la care se adaugă autostrada Sibiu-Pitești. Este vorba de ”autostrada Constanța-Nădlac, finalizarea autostrăzii Lugoj-Deva, finalizarea lucrărilor la autostrada Transilvania, autostrada Sibiu – Pitești, finalizarea autostrăzii Sebeș – Turda”.

La partea de infrastructură rutieră mai figurează: ”realizarea coridoarelor de legătură cu autostrăzile, prin intermediul drumurilor europene şi drumurilor expres și continuarea programului de construcţie a variantelor de ocolire”.

Singurele referiri la Valea Prahovei sunt centurile ocolitoare Comarnic, Câmpina și Bușteni. Aceste proiecte sunt însă deocamdată blocate în diferite faze, cum ar fi licitații suspendate sau fără un câștigător desemnat.

 

×
Subiecte în articol: guvernul grindeanu autostrada
Parteneri
ANAT propune taxe noi pentru turiști
x close