Antena 3 CNN Actualitate Comisarul-șef Cristian Ghica: ”Am fost înlăturat din funcție pentru că nu am plecat capul la ilegalități cerute de șefii mei!”

Comisarul-șef Cristian Ghica: ”Am fost înlăturat din funcție pentru că nu am plecat capul la ilegalități cerute de șefii mei!”

Comisarul-șef Cristian Ghica a fost îndepărtat de la conducerea Poliției din Centrul Vechi al Capitalei pentru că a refuzat să execute dispoziții ilegale din partea superiorilor și a deranjat, cu sancțiunile date. 

Comisarul-șef Cristian Ghica: ”Am fost înlăturat din funcție pentru că nu am plecat capul la ilegalități cerute de șefii mei!”
de Carmina Pricopie    |    21 Oct 2020   •   11:30

Polițistul are 43 de ani și s-a revoltat, după ce a fost mutat funcția de șef al Serviciului de Poliție pentru Centrul Vechi din Capitală în cea de adjunct la Secția 7. Polițistul este șef de un an și 3 luni la Poliția Centrul Vechi.

Patronii din Centrul Vechi, protejați de Poliție

”Am fost detașat la secția 7 pentru că până ieri ocupam funcția de șef serviciu la Poliția din Centrul Vechi al Capitalei. Practic au scăpat de mine, m-au mutat cu forța! Șeful Poliției Capitalei, domnul comisar Bogdan Berechet, m-a înlăturat din funcție. Nu mi-a explicat clar de ce. Au apărut mari divergențe între mine și șeful sectorului 3 Poliție. Divergențe care au pornit de la solicitările lor ilegale prin care Poliția trebuia să plece capul” a spus comisarul-șef Cristian Ghica pentru Antena3. 

Patronii de club din Centrul Vechi ofereau șpagă, erau prinși în flagrant și lăsați în pace

”Mi-a cerut efectiv ca agenții de ordine publică să nu mai aplice sancțiuni și să nu mai facă verificări la societățile comerciale din sectorul 3. Mi-a spus verbal, în prezența mai multor oameni. Mi-a cerut ca agenții să nu mai facă controale la societățile comerciale pentru că urmează să fie făcute de către el împreună cu serviciul de investigare a criminalității economice de la nivelul sectorului 3” a adăugat Cristian Ghica.

”Am privit totul ca o solicitare ilegală. Am făcut mai multe sesizări la mai multe organe competente cu privire la ceea ce mi s-a solicitat. Nu numai de cererile domnului comisar Șchiopu ci și sesizări pe care le-am făcut cu privire la subordonații mei. Au fost cazuri în care ei au greșit. Patronii de club ofereau șpagă și au fost prinși în flagrant” a mai adăugat polițistul.

Poziția oficială a poliției

Cu privire la articolele apărute în media, în legătură cu detașarea șefului Serviciului Poliției Centrului Vechi,  comisar șef de poliție Ghica Cristian, Serviciul Informare și Relații Publice din Direcția Generală de Poliţie a Municipiului București este imputernicit să facă următoarele precizări: Structura de poliție ce are în responsabilitate zona Centrului Vechi face obiectul unor  verificări cu privire la managementul unei situații înregistrate în cursul săptămânii trecute, cunoscută opiniei publice prin imaginile difuzate în media.  Verificările au fost declanșate având în vedere că nu s-a intervenit preventiv, ci reactiv (opinia publică a fost informată cu privire la acest eveniment în data de 16.10.2020, printr-un comunicat de presă). Pe parcursul acestei activități s-a luat măsura detașării polițistului, în funcția de adjunct al șefului Secției 7 Poliție, pe linia specialității acestuia, investigații criminale.

×
Subiecte în articol: Politie centrul vechi
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close