Antena 3 CNN Actualitate Comisari ai Gărzii Financiare trimişi în judecată după ce au solicitat mită de 3.000 de lei

Comisari ai Gărzii Financiare trimişi în judecată după ce au solicitat mită de 3.000 de lei

Comisari ai Gărzii Financiare trimişi în judecată după ce au solicitat mită de 3.000 de lei
23 Iun 2010   •   12:10

Doi comisari ai Gărzii Financiare Bucureşti au fost trimişi în judecată pentru luare de mită. Cei doi sunt acuzaţi că ar fi cerut 3.000 de lei de la administratorul unei firme de pompe funebre pentru a nu dispune suspendarea activităţii societăţii. În acest caz mai este implicat si fiul unui dintre cei doi comisari, informează Mediafax.

Valentin Laurenţiu Kolozsi şi Florin Gheorghe, comisari în cadrul Gărzii Financiare - Secţia Bucureşti, se află în arest preventiv fiind acuzaţi de luare de mită. Mihai Aurelian Gheorghe, fiul Florin Gheorghe, va fi şi el judecat pentru complicitate în acest caz.

Cei doi comisari au solicitat 3.000 de lei în timp ce efectuau un control de specialitate la firmă de pompe funebre. "Banii au fost pretinşi de cei doi funcţionari pentru ca, în urma neregulilor constatate, să nu dispună suspendarea activităţii respectivei societăţi, să nu facă sesizare penală şi să nu aplice amendă în cuantum de 25.000 lei", se arată într-un comunicat de miercuri al DNA.

În aceeaşi zi, fiul unuia dintre comisari a fost prins în flagrant delict în timp ce primea suma solicitată de tatăl său şi de Valentin Laurenţiu Kolozsi de la administratorul societăţii.

Pe 5 iunie, cei doi comisari ai Gărzii Financiare au fost trimişi în arest preventiv de 29 de zile, iar Mihai Aurelian Gheorghe, pe o perioadă de 20 de zile.

Antena3.ro

 

×
Subiecte în articol: arestare Garda Financiara judecata tribunal
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close