Antena 3 CNN Actualitate Comisarul Creţu îi cere ministrului Mediului să verifice construcţia depozitului de deşeuri de la Suceava

Comisarul Creţu îi cere ministrului Mediului să verifice construcţia depozitului de deşeuri de la Suceava

Comisarul Creţu îi cere ministrului Mediului să verifice construcţia depozitului de deşeuri de la Suceava
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    01 Iun 2015   •   12:43

Comisarul european pentru dezvoltare, Corina Creţu, îi cere ministrului Mediului, Graţiela Gavrilescu, să intervină în scandalul gropii de gunoi din Suceava care ameninţă să distrugă unul dintre cele mai frumoase peisaje montane din Romania.

Într-o scrisoare, Corina Creţu îşi exprimă îngrijorarea cu privire la modul în care au fost date avizele de mediu pentru construcţie şi îi cere ministrului să analizeze dacă proiectul respectă legislaţia.

"Peisajul Carpaţilor este una dintre cele mai mari bogaţii ale României şi ale Europei şi vreau să mă asigur că fondurile europene nu sunt utilizate pentru a pune în pericol aceasta nepreţuită resursă", se mai arată în scrisoarea comisarului european.

Groapa ecologică se construieşte aproape de vârful unuia dintre cele mai frumoase pasuri montane din ţară, pasul Mestecanis, pe o suprafată de 4,4 hectare. 


Citiţi şi Bani europeni aruncaţi la gunoi. Un proiect de şase milioane de euro nu poate fi autorizat din cauza schimbării legislaţiei
 

×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close