Antena 3 CNN Actualitate Comisarul-șef Traian Berbeceanu, despre achitarea sa: „A fost un act de normalitate”

Comisarul-șef Traian Berbeceanu, despre achitarea sa: „A fost un act de normalitate”

Comisarul-șef Traian Berbeceanu, despre achitarea sa: „A fost un act de normalitate”
Sursa foto: Foto: Agerpres
30 Iun 2016   •   18:02


Comisarul-șef Traian Berbeceanu a fost achitat de toate acuzațiile de judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție, după doi ani de la trimiterea în judecată a dosarului. Decizia nu este însă definitivă.

Pe de altă parte, fostul procuror-șef al DIICOT Alba Iulia, Ioan Mureșan, a fost condamnat la șapte ani de închisoare cu executare. De asemenea, Alin Munteanu a fost condamnat la patru ani de închisoare, iar Nicolaie Cean, la trei ani.

Intrat în direct, prin telefon, în emisiunea 100 de minute, Traian Berbeceanu a povestit cum a primit vestea că a fost achitat.
„Am primit vestea hotârârii ICCJ ca pe un act de normalitate, mă aşteptam şi speram că aceasta să fie hotărârea. Mereu am avut încredere că justiţia va face dreptate în cazul meu. În cursul cercetării judecătoreşti, m-am constituit parte civilă, eu şi familia mea pentru cheltuielile pe care le-am făcut. Aceste despăgubiri nu înseamnă nimic. Le voi dona în scopuri caritabile. (…) A fost un raport pe care eu l-am alcătuit, suspiciuni, prin natura profesiei eram obligat să aduc la cunoştinţa structurilor de aplicarea a legii, faptul că cei doi au fost condamnaţi, eu nu am nici un comentariu pe tema asta, eu personal nu am urmărit asta, ştiu prin ce a trecut familia mea. Fiecare răspunde pentru faptele pe care le-a comis”, a declarat Berbeceanu.

×
Subiecte în articol: 100 de minute
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close