Antena 3 CNN Actualitate Comisia de la Veneția: Deciziile CCR sunt obligatorii!

Comisia de la Veneția: Deciziile CCR sunt obligatorii!

Comisia de la Veneția: Deciziile CCR sunt obligatorii!
05 Iul 2018   •   20:51

Lovitură pentru președintele Klaus Iohannis.

Surse din cadrul Comisiei de la Veneția au declarat pentru Q Magazine că președintele Comisiei, Gianni Buquicchio, a trimis zilele trecute o scrisoare către judecătorii Curții Constituționale din România.

Scrisoarea conține răspunsul președintelui Buquicchio la sesizarea transmisă în urmă cu cca două săptămâni de președintele Valer Dorneanu, prin care erau arătate presiunile și declarațiile publice făcute de mai mulți lideri politici la adresa judecătorilor constituționaliști și care îndemnau la nerespectarea deciziilor Curții.

 „Deciziile Curţilor Constituţionale sunt definitive, obligatorii şi trebuie să fie implementate. Această poziţie importantă a Curţilor Constituţionale vine, de asemenea, cu o înaltă responsabilitate a Curţilor de a adopta decizii care să fie în conformitate cu Constituţia şi cu principiile sale”, se arată în scrisoarea Preşedintelui Buquicchio.

Scrisoarea vine într-un context în care preşedintele Klaus Iohannis a amânat luarea unei decizii cu privire la revocarea şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi, deşi Curtea Constituţională a motivat hotărârea care impune această măsură încă din 7 iunie.

Informația a fost comentată în emisiunea "Punctul de Întâlnire", de la Antena 3, de avocatul Pavel Abraham și jurnalista Anca Mireanu.

×
Subiecte în articol: Punctul de întâlnire Klaus Iohannis
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close