Antena 3 CNN Actualitate Comisia de Muncă din Senat: Femeile se vor pensiona la 60 de ani şi bărbaţii la 64

Comisia de Muncă din Senat: Femeile se vor pensiona la 60 de ani şi bărbaţii la 64

Comisia de Muncă din Senat: Femeile se vor pensiona la 60 de ani şi bărbaţii la 64
26 Oct 2010   •   14:46

Comisia de Muncă diin Senat a decis ca vârsta de pensionare pentru femei să fie de 60 de ani şi cea pentru bărbaţi, de 64 de ani. Decizia a fost luată cu şase voturi pentru, trei împotrivă şi o abţinere. În urma anunţării deciziei, ministrul Muncii, Ioan Botiş, a părăsit lucrările comisiei.

Membrii comisiei au adoptat, marţi, un amendament propus de grupul PSD, într-o şedinţă în care ar fi trebuit să fie dezbătută cererea de reexaminare a Legii pensiilor transmisă Parlamentului de către preşedintele Traian Băsescu. Amendamentul grupului PSD a trecut cu 6 voturi "pentru", 3 voturi "împotrivă" şi o abţinere, informează Mediafax.

Anterior, membrii Comisiei pentru muncă din Senat au respins un amendament al senatorului PSD Toni Greblă care propunea ca vârsta de pensionare la femei să fie 63 de ani şi de 65 la bărbaţi, această propunere fiind similară cu aceea făcută de către şeful statului.

 În urma votului prin care vârsta standard de pensionare a fost stabilită la 64 de ani pentru bărbaţi şi la 60 de ani pentru femei, Ioan Botiş, a părăsit nervos sala de şedinţă. Ministrul a plecat de la dezbatere, spunând că nu mai poate asista la o şedinţă la care se încalcă Constituţia.




 



×
Subiecte în articol: varsta de pensionare Senat
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close