Antena 3 CNN Actualitate Comisia Europeană controlează iar România la SAPARD

Comisia Europeană controlează iar România la SAPARD

Comisia Europeană controlează iar România la SAPARD
26 Noi 2008   •   01:31

Sabia Comisiei Europene atârnă din nou asupra României. După ce la începutul lunii noiembrie se aştepta decizia privind eventuala prelungire cu un an a plăţilor prin programul SAPARD, Comisia a anunţat că are nevoie de mai multe informaţii pentru a lua o decizie.
Astfel, Comisia Europeană a transmis o cerere României în urma căreia aşteaptă să primească informaţii noi pentru a lua o decizie privind reluarea plăţilor, scrie Mediafax, citând pe Michael Mann, purtător de cuvânt al comisarului pentru Agricultură.
Deşi România nu are un termen limită în care să răspundă, informaţiile sunt aşteptate cât mai repede. Şi nu numai de membrii Comisiei Europene, ci probabil şi de potenţialii beneficiari ai SAPARD. Aceştia nu au mai primit nici un ban din această vară.
La sfârşitul săptămânii trecute Mann declarase că reluarea plăţilor SAPARD către România ar putea fi începută la jumătatea săptămânii. Este foarte probabil ca acest nou schimb de informaţii să amâne şi mai mult data reluării programului. Ceea ce ar apropia termenul de reluare de data iniţială preconizată de Mann. La începutul lunii considera că nu se aşteaptă la rezolvarea situaţiei înainte de sfârşitul anului.
SAPARD a fost suspendat după ce România a fost găsită cu numeroase deficienţe în aplicare. Auditul realizat de Comisia Europeană este acum dublat de un audit realizat de o companie independentă.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Comisia Europeana guvernul Romaniei
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close