Antena 3 CNN Actualitate Comisia Europeană va amenda România dacă nu închide gropile de gunoi neecologice până la jumătatea anului

Comisia Europeană va amenda România dacă nu închide gropile de gunoi neecologice până la jumătatea anului

Comisia Europeană va amenda România dacă nu închide gropile de gunoi neecologice până la jumătatea anului
Sursa foto: gropi de gunoi
12 Mar 2009   •   22:40

România trebuie să închidă, până la jumătatea acestui an, toate gropile de gunoi neecologice. În caz contrar, autorităţile de la Bucureşti vor fi amendate cu sute de mii de euro de Comisia Europeană. Ministrul Mediului susţine că penalizările ar trebui plătite de administraţiile locale care nu au rezolvat problema în timp util.

Potrivit angajamentelor asumate de România, până pe 16 iulie 2009, toate gropile de gunoi neecologice trebuie închise. Dacă acestea vor continua să funcţioneze, amenzile aplicate României pot ajunge şi la 200.000 de euro pe zi. Nicolae Nemirschi cere autorităţilor locale să găsească rapid soluţii pentru această problemă.

Comisarii Gărzii de Mediu au demarat deja discuţii cu autorităţile locale şi în mai puţin de o lună vor putea centraliza situaţia gropilor de deşeuri care nu corespund normelor europene.

?În fiecare comună sunt două sau trei gropi de gunoi. Eu cred că angjamentele se pot atinge, cu muncă susţinută de la autorităţi. O soluţie ar fi comasarea gropilor. Cu siguranţă există şi fondurile necesare din bugetul Consiliilor judeţene? este de părere Silvian Ionescu, comisar şef la Garda de Mediu.

Tot într-o lună conducerea Gărzii de Mediu trebuie să prezinte şi un raport legat de neregulile din instituţie dar şi propuneri pentru eliminarea acestora.

Antena 3

×
Subiecte în articol: Comisia Europeana amenzi
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close