Antena 3 CNN Actualitate Comisia parlamentară specială pentru legile Justiţiei a respins un amendament care prevedea desfiinţarea instanţelor militare

Comisia parlamentară specială pentru legile Justiţiei a respins un amendament care prevedea desfiinţarea instanţelor militare

Comisia parlamentară specială pentru legile Justiţiei a respins un amendament care prevedea desfiinţarea instanţelor militare
04 Dec 2017   •   12:40

Comisia parlamentară specială pentru legile Justiţiei a respins luni un amendament care prevedea desfiinţarea instanţelor militare, în cadrul dezbaterilor la legea 304/20004 privind organizarea judiciară. 

Comisia a respins cu majoritate de voturi acest amendament propus de Consiliul Superior al Magistraturii susţinut şi de UNJR. 

Iniţiatorul amendamentului propunea ca din textul legii în vigoare - "Justiţia se realizează prin următoarele instanţe judecătoreşti: a) Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie; b) curţi de apel; c) tribunale; d) tribunale specializate; e) instanţe militare; f) judecătorii", să fie eliminate instanţele militare. 

Reprezentantul UNJR a precizat că susţine desfiinţarea instanţelor militare pentru că în cadrul acestora numărul personalului şi al cauzelor este redus. 

Comisia parlamentară pentru legile Justiţiei a început luni dimineaţă dezbaterile pe proiectul de modificare a legii 304/20004 privind organizarea judiciară. 

Următoarea şedinţă a comisiei va fi marţi de la ora 9,00.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: legile justitiei comisie parlamentara
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close