Antena 3 CNN Actualitate Comisie de anchetă pentru terenul lui Băsescu. Consilier prezidenţial: Ioana Băsescu ne-a salvat ţara de chinezi

Comisie de anchetă pentru terenul lui Băsescu. Consilier prezidenţial: Ioana Băsescu ne-a salvat ţara de chinezi

Comisie de anchetă pentru terenul lui Băsescu. Consilier prezidenţial: Ioana Băsescu ne-a salvat ţara de chinezi
13 Noi 2013   •   16:25

Parlamentul cere o comisie de anchetă pentru a verifica implicarea procurorului Papici în cumpărarea terenului de 1,3 milioane de euro din Călăraşi de către familia Băsescu.

Ideea e susţinută atât de premierul Victor Ponta, cât şi de preşedintele Senatului, Crin Antonescu, care consideră că Parlamentul are dreptul să discute situaţii care sunt suspecte, fără să aibă calitatea unei instanţe.

Terenurile din Nana, localitatea din Călăraşi unde familia Băsescu şi-a luat moşia de 1,3 milioane de euro, sunt terenuri agricole de o calitate superioară, în care statul a investit foarte mult, spune şeful Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţii.

"În mai multe localităţi din Călăraşi au existat transferuri de liste, oameni din mai multe localităţi au fost mutaţi cu lista şi cu suprafeţele îndreptăţite la Fundulea. (...) Se pune problema dacă aceste terenuri au fost mutate legal şi cine sunt oamenii la care au ajuns", a declarat George Băeşu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor.

Consilierul prezidenţial Adrian Rãdulescu, cel care a sfătuit-o pe fiica preşedintelui să cumpere terenurile de la Nana, spune că nu întelege rostul acestei comisii. 

"Este pur şi simplu o tranzacţie privată în care Parlamentul nu are de ce să se implice. (...) Sunt fericit că l-a cumpărat, că altfel îl luau chinezii. Ioana Băsescu ne-a salvat ţara de chinezi", a spus Adrian Rădulescu.



Mihai Gâdea a prezentat în ediţia de duminică a emisiunii "Sinteza zilei" un document incendiar care poate indica cum s-au folosit oamenii preşedintelui Băsescu de instituţiile statului pentru a verifica terenul recent achiziţionat de Ioana Băsescu. Este vorba despre o adresa trimisa de Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor, aflata in subordinea Guvernului, catre procurorul Lucian Papici, prin care i se dădeau detalii despre mai multe suprafete de teren din judetul Calarasi, printre care si cel din Nana.



×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close