Antena 3 CNN Actualitate Comisiile de Buget-Finanţe au adoptat proiectul Legii bugetului de stat pe 2014

Comisiile de Buget-Finanţe au adoptat proiectul Legii bugetului de stat pe 2014

Comisiile de Buget-Finanţe au adoptat proiectul Legii bugetului de stat pe 2014
29 Noi 2013   •   23:29

Comisiile de Buget-Finanţe au adoptat, vineri seară, cu 23 de voturi "pentru", două voturi "împotrivă" şi două abţineri, proiectul Legii bugetului de stat pe 2014, cu amendamente care vizează redistribuiri de sume, dar şi majorări de bugete, informează Agerpres.
   
Amendamentele aprobate, care vizează sume suplimentare pentru bugetele unor ordonatori principali de credite, totalizează 59,6 milioane lei, iar bugetul de acţiuni generale al MFP a fost diminuat cu suma echivalentă, a precizat secretarul de stat în MFP Gheorghe Gherghina.

Ultimele bugete aprobate vineri de comisiile reunite de buget-finanţe au fost cele două bugete gestionate de MFP - bugetul propriu şi bugetul de acţiuni generale.

Potrivit ministrului delegat pentru buget, Liviu Voinea, bugetul propriu al MFP creşte în 2014 faţă de 2013, datorită majorării capitolului ,,Alte cheltuieli,, , de la 187 milioane lei la 653 milioane lei, pentru includerea unor fonduri destinate plăţii de despăgubiri.

De asemenea, bugetul Acţiuni generale, gestionat de MFP, este mai mare pe toate cele trei capitole majore. La ,,Alte transferuri,, , sumele cresc în 2014 la 7,6 miliarde lei faţă de 7,3 miliarde lei în 2013 ca urmare a contribuţiilor către UE, la cheltuielile cu dobânzile la datoria publică este o creştere de la 9,6 miliarde lei la 10,1 miliarde lei, influenţată de creşterea stocului datoriei, pe de o parte, dar şi de scăderea costurilor de finanţare, pe de altă parte, iar capitolul de cheltuieli de personal este mai mare datorită includerii unor sume pentru plata despăgubirilor aferente unor hotărâri judecătoreşti.

×
Subiecte în articol: buget2014
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close