Antena 3 CNN Actualitate Compania de drumuri are un nou director. Ştefan Ioniţă numit provizoriu ca şef al CNAIR

Compania de drumuri are un nou director. Ştefan Ioniţă numit provizoriu ca şef al CNAIR

Compania de drumuri are un nou director. Ştefan Ioniţă numit provizoriu ca şef al CNAIR
Sursa foto: foto: pixabay.com
13 Ian 2017   •   20:03

Ştefan Ioniţă a fost numit director provizoriu al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), a anunţat, vineri, Ministerul Transporturilor, potrivit Agerpres.

Ioniţă va ocupa această funcţie până la finalizarea procedurii de selecţie a conducerii, prevăzută de Ordonanţa de Guvern 109/2011.

"Consiliul de Administraţie al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) l-a desemnat, astăzi, 13.01.2017, pe Ştefan Ioniţă ca director provizoriu al companiei. El va ocupa această funcţie până la finalizarea procedurii de selecţie a conducerii, prevăzută de Ordonanţa de Guvern 109/2011. Adunarea Generală a Acţionarilor a luat act de decizia CA", precizează MT într-un comunicat remis, vineri, AGERPRES.

Ştefan Ioniţă are 38 de ani şi a condus, din 2014 până în prezent, Direcţia Tehnică şi Calitate a CNAIR. Între 2004 şi 2014, a ocupat mai multe funcţii în cadrul CESTRIN (Centrul de Studii Tehnice Rutiere şi Informatică). Este absolvent al Universităţii Tehnice de Construcţii Bucureşti - Facultatea de Căi Ferate, Drumuri şi Poduri şi a Masteratului "Maşini şi Sisteme de Producţie" din cadrul Universităţii Politehnica Bucureşti.

Fostul şef al companiei de drumuri, Cătălin Homor, a fost revocat din funcţie în urmă cu două zile din cauză că s-au constatat deficienţe de gestionare a activităţilor companiei din ultima perioadă.

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a dispus Corpului de Control să efectueze la Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) o verificare a existenţei mijloacelor şi materialelor necesare deszăpezirii (utilaje speciale şi starea de funcţionare a acestora, stocuri de material antiderapant şi combustibil), a situaţiei contractelor cu societăţi private pentru deszăpezire şi a modului de fundamentare a ordinului privind utilizarea nisipului la deszăpezire.

Premierul Sorin Grindeanu i-a cerut, sâmbătă, ministrului Transporturilor să trimită Corpul de control la Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) şi să ia toate măsurile legale pentru demiterea directorului general al companiei, Cătălin Homor.

×
Subiecte în articol: CNAIR
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close