Antena 3 CNN Actualitate Compania de stat din România cu zero realizări

Compania de stat din România cu zero realizări

O companie de stat din România ar putea intra în orice moment în Cartea Recordurilor pentru ineficienţă. Vorbim despre Autoritatea de Reformă Feroviară, înfiinţată în 2017, care avea scop clar: să cumpere trenuri noi pentru operatorii de transport feroviar. Au trecut trei ani de atunci şi nu au făcut absolut nimic

Compania de stat din România cu zero realizări
Sursa foto: Foto: Captură Antena 3
27 Ian 2020   •   18:11

Scaune murdare, perdele rupte, prize nefuncţionale, toalete în care miroase urât şi care au robinete ruginite. Aşa arată trenurile CFR.

 CFR foloseşte azi 850 de vagoane din cele peste 2.200 pe care le deţine. De ce? Restul sunt mult prea vechi. La fel se întâmplă şi în cazul locomotivelor. CFR are peste 1.200 de locomotive, dar multe au durata de viaţă expirată.

O soluţie ar fi fost cumpărarea de garnituri noi. Cabinetul Cioloş a înfiinţat în urmă cu trei ani Autoritatea de Reformă Feroviară, al cărei scop era tocmai acesta. Asta, deşi CFR îşi putea cumpăra sau închiria singură trenuri.

Între 2017 şi 2020, ARF n-a achiziţionat nici măcar un vagon. În trei ani, autoritatea a reuşit să lanseze doar o licitaţie pentru achiziţia a 80 de rame electrice, dar aceasta nu s-a finalizat.

Compania de stat din România cu zero realizări

 

×
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close