Antena 3 CNN Actualitate Compania Millenium Building Development respinge aserţiunea potrivit căreia o instanţă ar fi decis demolarea Cathedral Plaza

Compania Millenium Building Development respinge aserţiunea potrivit căreia o instanţă ar fi decis demolarea Cathedral Plaza

Compania Millenium Building Development respinge aserţiunea potrivit căreia o instanţă ar fi decis demolarea Cathedral Plaza
Sursa foto: Foto: Mediafax
09 Sep 2012   •   20:14

Compania Millennium Building Development, care construieşte clădirea Cathedral Plaza în apropierea Catedralei Sfântul Iosif, a respins duminică aserţiunea Arhiepiscopiei Romano-Catolice Bucureşti potrivit căreia Tribunalul Dâmboviţa l-a obligat pe primarul general al Capitalei să emită decizia prin care să dispună demolarea construcţiei.
   
Millennium Building Development, dezvoltatorul Cathedral Plaza, o investiţie de 60 de milioane de euro, susţine, într-un comunicat de presă, că nu există vreo hotărâre de demolare a clădirii în litigiul în care compania este parte.
   
'Dacă într-adevăr o instanţă judecătorească s-a pronunţat cu privire la obligarea Primăriei Generale a Capitalei de a dispune anumite măsuri în legătură cu clădirea fără a cita măcar Millennium Building Development (MBD), vom verifica circumstanţele în care o asemenea hotărâre judecătorească a putut fi emisă fără respectarea celui mai elementar drept la apărare al proprietarului clădirii', a declarat Robert Roşu, avocatul Millennium Building Development.
   
'În orice caz, o sentinţă pronunţată într-un asemenea cadru procesual nu este opozabilă MBD', a mai spus avocatul.
   
De altfel, Tribunalul Dâmboviţa nu a dispus demolarea Cathedral Plaza, ci obligă Primăria Generală a Capitalei să emită un act administrativ prin care să dispună anumite măsuri în legătură cu clădirea, arată sursa citată. Orice astfel de act administrativ va fi atacat de MBD, în concordanţă cu drepturile sale legale.
   
'Prin urmare, contrar afirmaţiilor Arhiepiscopiei Romano-Catolice, lupta în instanţă este departe de a se fi încheiat, iar Millennium Building Development a obţinut deja o victorie la Tribunalul Neamţ, care a respins o cerere de demolare formulată de arhiepiscopie', precizează comunicatul de presă.
   
Millennium Building Development citează un sondaj realizat de către The Money Channel Institute, potrivit căruia bucureştenii nu îşi doresc demolarea Cathedral Plaza (56%). pe care o văd ca pe o oportunitate de a crea noi locuri de muncă (69%) şi de a aduce taxe la bugetul local (53%). În plus, 55% dintre bucureşteni aşteaptă din partea Primăriei Generale soluţii pentru menţinerea clădirii.
   
Millennium Building Development spune că Arhiepiscopia Romano-Catolică şi-a dat iniţial acordul pentru proiectul Cathedral Plaza, exprimându-şi dorinţa ca aceasta clădire să pună în valoare Catedrala 'Sf. Iosif' şi să ofere un spaţiu  de întâlnire în piaţetă pentru enoriaşii romano-catolici, acestea fiind respectate de către investitor.
   
Anterior, Arhiepiscopia Romano-Catolică Bucureşti a afirmat că Tribunalul Dâmboviţa l-a obligat pe primarul general al Capitalei să emită decizia prin care să dispună desfiinţarea turnului Cathedral Plaza şi să ia toate măsurile administrative de aducere a terenului în situaţia anterioară emiterii autorizaţiei, pentru a reface cadrul natural din zona de protecţie a Catedralei Sf. Iosif.

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close