Antena 3 CNN Actualitate Compania Schweighofer ameninţă Guvernul cu procese în cazul adoptării noului Cod silvic

Compania Schweighofer ameninţă Guvernul cu procese în cazul adoptării noului Cod silvic

Compania Schweighofer ameninţă Guvernul cu procese în cazul adoptării noului Cod silvic
12 Mai 2015   •   13:29

Compania austriacă Holzindustrie Schweighofer ameninţă Guvernul cu procese dacă va fi adoptat Codul silvic în forma actuală.

Compania i-a trimis o scrisoare premierului Victor Ponta în care spune că documentul încalcă normele europene privind competiţia.

Austriecii reamintesc investiţiile de sute de milioane de euro făcute în România şi faptul că au peste 3.500 de angajaţi.



Victor Ponta spunea zilele trecute că PSD îşi menţine poziţia de a adopta un Cod care să sancţioneze defrişările ilegale şi monopolul. Între timp, Klaus Iohannis a anunţat că subiectul va fi discutat în următoare şedinţă a CSAT.

O statistică recentă arată că firmele care exploatează pădurile au câştigat în 10 ani peste 9 miliarde de euro din România. Asta după ce au defrişat  aproape 30.000 de hectare de pădure.

Ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, a anunţat recent un control al Ministerului Mediului la compania Holzindustrie Schweighofer, prin care se urmăreşte legalitatea achiziţionării de material lemnos tăiat din păduri de către această societate, care operează patru fabrici de prelucrare a lemnului, la Rădăuţi, Sebeş, Siret şi Comăneşti.

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close