Antena 3 CNN Actualitate Compania care a calculat greşit salariile angajaţilor timp de 13 ani. Abia acum a ieşit totul la iveală

Compania care a calculat greşit salariile angajaţilor timp de 13 ani. Abia acum a ieşit totul la iveală

O mare companie are de plătit o sumă uriaşă, după ce s-a descoperit că salariile foştilor şi actualilor angajaţi din întreaga ţară au fost calculate greşit timp de 13 ani.

Compania care a calculat greşit salariile angajaţilor timp de 13 ani. Abia acum a ieşit totul la iveală
Sursa foto: Getty Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    01 Iun 2023   •   08:56

O verificare efectuată de compannia BHP a scos la iveală că aproape 28.500 de angajaţi s-au ales cu mai puţine zile de concediu decât aveau dreptul, iar 400 dintre aceştia nu şi-au primit indemnizaţiile suplimentare de concediu „din cauza unei erori”, relatează BBC.

Raportul arată că unii dintre angajaţii afectaţi şi-au suprapus zilele de concediu cu cele în care erau sărbători publice, aşa că li s-au acordat şase zile de concediu în plus.

„Ne pare rău pentru toți actualii și foștii angajați afectați de aceste erori. Acest lucru nu este suficient de bun și nu se încadrează în standardele pe care le așteptăm la BHP. Lucrăm pentru a remedia aceste probleme, cât mai repede posibil", a adăugat ea", a declarat Geraldine Slattery, președintele Australiei BHP. 

Oficialii companiei au trimis raportul autorităţilor, iar această greşeală va costa BHP 280 de milioane de dolari. Tootodată, societatea lucrează acum la modernizarea sistemelor de salarizare.

Sediul central al BHP se află în Melbourne şi este cea mai mare companie minieră din întreaga lume. Aici sunt angajaţi aproape 80.000 de oameni, în diferite colţuri ale lumii, inclusiv la Escondida în Chile, care este cea mai mare mină de cupru din lume. 

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close