Antena 3 CNN Actualitate Compania CertSIGN, de semnături electronice ale românilor, ținta unui atac cibernetic. Anunțul Autorității pentru Digitalizarea României

Compania CertSIGN, de semnături electronice ale românilor, ținta unui atac cibernetic. Anunțul Autorității pentru Digitalizarea României

Autoritatea pentru Digitalizarea României a făcut precizări despre datele cetățenilor, după ce compania CertSIGN a fost ținta unui atac cibernetic.

Compania CertSIGN, de semnături electronice ale românilor, ținta unui atac cibernetic. Anunțul Autorității pentru Digitalizarea României
Sursa foto: Pixabay
de Redacția Antena 3 CNN    |    18 Oct 2023   •   21:43

În contextul atacului cibernetic ce a vizat furnizorul CertSIGN, Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR) a precizat că platformele administrate de Autoritate nu au fost vizate în mod direct de atacul cibernetic.

Prin urmare, datele cetățenilor și entităților stocate la nivelul acestor aplicații nu au fost afectate în niciun fel.

Cu toate acestea, din rațiuni de securitate și până la clarificarea situației, ADR a suspendat temporar emiterea de documente certificate electronic prin soluția oferită de CertSIGN.

"Unele servicii oferite de platformele ADR utilizează servicii de certificare furnizate de compania CertSign, ca metodă de validare a documentelor ce fac obiectul corespondenței între Autoritate și persoane fizice, juridice sau alte instituții publice.

Citește și: Data la care va fi deschisă stația de metrou Tudor Arghezi. Investiția se ridică la 50 de milioane de euro

Așadar, aceste servicii sunt momentan indisponibile din motive independente de ADR.

Menționăm că suntem în dialog constant cu Centrul Național CyberInt din cadrul Serviciului Român de Informații, precum și cu furnizorul CertSIGN, în vederea monitorizării și remedierii situației create”, transmite ADR într-un comunicat de presă, potrivit Mediafax.

×
Subiecte în articol: atac cibernetic date cetateni
Parteneri
Motivul pentru care prezentatorii Antena 3 CNN au purtat un bujor roșu în piept
x close