Antena 3 CNN Actualitate Companiile din România vor putea organiza jocuri de noroc on-line

Companiile din România vor putea organiza jocuri de noroc on-line

Companiile din România vor putea organiza jocuri de noroc on-line
Sursa foto: Foto: openmarket.org
14 Iul 2011   •   20:56

Ministerul Finanţelor Publice elaborează un act normativ care va modifică legislaţia privind organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc, astfel încât persoanele pasionate de jocuri de noroc vor putea paria on-line şi la firme înregistrate în România, relatează Mediafax.

Deşi legislaţia actuală nu permite, dar nici nu interzice jocurile transfrontaliere, organizarea jocurilor on-line de către companii din România este interzisă.

Pentru organizarea jocurilor de noroc online, firmele trebuie să plătească o taxă de 10% din încasări, dar nu mai puţin de 400.000 de lei dacă jocul este de tip bingo sau 5% din încasări, dar nu mai puţin de 250.000 lei dacă jocurile sunt în cotă fixă, de tip pariuri. Celelalte tipuri de jocuri de noroc sunt taxate cu 1,5%, dar cel puţin 400.000 de lei.

Pentru jocurile de noroc de tip bingo, procentul de premiere din totalul rulajului încasărilor va fi de minimum 60% şi maximum 80% şi va fi constituit pe fiecare joc obişnuit, cu excepţia jocurilor la care se acordă premii speciale, atunci când se va respecta doar procentul minim.

Pentru a intra în vigoare, noile norme trebuie să fie aprobate de Parlament.

×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close