Antena 3 Actualitate Companiile din România vor putea organiza jocuri de noroc on-line

Companiile din România vor putea organiza jocuri de noroc on-line

de Antena3.ro    |    14 Iul 2011   •   20:56
Companiile din România vor putea organiza jocuri de noroc on-line
Sursa foto: Foto: openmarket.org

Ministerul Finanţelor Publice elaborează un act normativ care va modifică legislaţia privind organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc, astfel încât persoanele pasionate de jocuri de noroc vor putea paria on-line şi la firme înregistrate în România, relatează Mediafax.

Deşi legislaţia actuală nu permite, dar nici nu interzice jocurile transfrontaliere, organizarea jocurilor on-line de către companii din România este interzisă.

Pentru organizarea jocurilor de noroc online, firmele trebuie să plătească o taxă de 10% din încasări, dar nu mai puţin de 400.000 de lei dacă jocul este de tip bingo sau 5% din încasări, dar nu mai puţin de 250.000 lei dacă jocurile sunt în cotă fixă, de tip pariuri. Celelalte tipuri de jocuri de noroc sunt taxate cu 1,5%, dar cel puţin 400.000 de lei.

Pentru jocurile de noroc de tip bingo, procentul de premiere din totalul rulajului încasărilor va fi de minimum 60% şi maximum 80% şi va fi constituit pe fiecare joc obişnuit, cu excepţia jocurilor la care se acordă premii speciale, atunci când se va respecta doar procentul minim.

Pentru a intra în vigoare, noile norme trebuie să fie aprobate de Parlament.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close