Antena 3 CNN Actualitate Comuna Costești din județul Vâlcea a devenit staţiune turistică. Este una dintre zonele cu cele mai multe lăcaşuri de cult din România

Comuna Costești din județul Vâlcea a devenit staţiune turistică. Este una dintre zonele cu cele mai multe lăcaşuri de cult din România

Comuna Costești din județul Vâlcea primește o șansă uriaşă la dezvoltare, atât în domeniul turistic, cât și financiar, după ce Guvernul a aprobat transformarea sa în stațiune turistică.

Comuna Costești din județul Vâlcea a devenit staţiune turistică. Este una dintre zonele cu cele mai multe lăcaşuri de cult din România
Sursa foto: comuna-costesti.ro
de Redacția Antena 3 CNN    |    16 Feb 2024   •   20:26

Vestea a adus bucurie localnicilor, după ce Guvernul a aprobat transformarea într-o stațiune turistică şi a deschis noi perspective pentru dezvoltare.

Prin această decizie, Comuna Costești devine a zecea stațiune turistică din județul Vâlcea, oferind oportunități semnificative în domeniul turistic și economic.

Primarul Toma Peștereanu a exprimat entuziasmul său, evidențiind importanța acestei decizii pentru viitorul comunității.

"Prin obţinerea acestui statut, Costeştiului i se recunoaşte valoarea cadrului natural şi a numeroaselor obiective istorice şi de arhitectură. Este un pas important pentru turism în primul rând, dar care ne va ajuta şi financiar, pentru că vom putea astfel să accesăm fonduri pe măsuri europene pe care nu le-am putut accesa până acum. Este, de asemenea, o certificare ce ne obligă să facem mai mult, să fim pregătiţi să primim oaspeţi în locuri curate şi cochete", a spus primarul comunei Costeşti.

Cu această schimbare de statut, comuna Costești se pregătește să devină un punct de atracție turistică.

Costeşti este una dintre zonele cu cele mai multe lăcaşuri de cult din ţară, dar şi cu rezervaţii naturale deosebite. Acest pas al Guvernului vine în contextul eforturilor de promovare a turismului în regiunile mai puțin cunoscute.

Pe teritoriul comunei Costeşti se află Parcul Naţional Buila -Vânturariţa (cel mai mic parc din România), Muzeul Trovanţilor (o rezervaţie naturală cu o colecţie de peste 300 de formaţiuni de calcar înconjurate de pământ şi nisip şi care au dimensiuni de la câţiva centimetri până la câţiva metri), cele mai înguste chei în calcar din România (Cheile Bistriţei), Peştera Liliecilor sau a Sfântului Grigorie Decapolitul (o rezervaţie naturală ce adăposteşte nu mai puţin de 17 specii de liliecii, toate ocrotite prin lege).

În localitate sunt şi două schituri vechi, Mănăstirea Bistriţa (datată la 1494 şi refăcută în 1847-1856, cu pictura realizată de Gheorghe Tătărăscu), Mănăstirea Arnota (ctitorie a lui Matei Basarab între anii 1633-1634), precum şi Schitul „44 de izvoare” (construit între anii 1700 şi 1701 şi care a fost vizitat de către domnitorul Alexandru Ioan Cuza şi Regele Carol I), Biserica Sfântul Grigore Decapolitul (fostul schit Păpuşa, construită în anul 1712).

În prezent, în localitate sunt peste 100 de locuri de cazare autorizate, potrivit g4media.ro.

×
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close