Antena 3 CNN Actualitate GATA! Prima localitate din România în carantină pentru 14 zile începând de astăzi - Ordinul semnat de Arafat

GATA! Prima localitate din România în carantină pentru 14 zile începând de astăzi - Ordinul semnat de Arafat

Comuna Roata de Jos, din județul Giurgiu, intră în carantină, printr-un ordin semnat de Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

GATA! Prima localitate din România în carantină pentru 14 zile începând de astăzi - Ordinul semnat de Arafat
Sursa foto: Hepta
de Claudia Simion    |    22 Iul 2020   •   16:20

Luând în considerare situația epidemiologică din județul Giurgiu, comuna Roata de Jos, localitatea Cartojani, generată de SARC-CoV-2, care a dus la înregistrarea unui număr de 32 de persoane infectate cu coronavirus prin transmitere comunitară, iar în urma anchetei epidemiologice efectuate la fața locului s-a identificat un număr de 37 de persoane care au intrat în contact direct cu unul din cazurile menționate anterior, riscul epidemiologic fiind de o gravitate maximă, în circumstanțe de nerespectare a măsurilor legale în vigoare.

Măsura de carantină se instituie începând de miercuri, 22 iulie, de la ora 17, și se va întinde pe o perioadă de 14 zile.

Măsuri obligatorii pentru toate persoanele care se află în zona vizată de carantină:

-identificarea tuturor persoanelor cu domiciliul, reședința ori cu adresa declarată în zona menționată la art. 1, alin. (2) și introducerea acestora în bazele de date dedicate.

-limitarea la maximum a deplasării persoanelor și monitorizarea permanentă a respectării acestei măsuri.

-evaluarea de către DSP a oportunității și prioritizării de testare a persoanelor și transmiterea solicitărilor de sprijin cu materiale sanitare și personal de specialitate către INSP / Ministerul Sănătății.

-stabilirea, prin grija administrației publice locale și a IPJ a rutelor ocolitoare, căilor majore de circulație care tranzitează zona și aducerea la cunoștința populației prin mijloacele mass-media locale a acestei măsuri.

-purtarea măștilor de protecție de către toate persoanele aflate în spațiile publice.

-asigurarea ordinii publice se realizează de către poliția locală, iar în situația în care poliția locală nu este constituită sau efectivele acesteia nu sunt suficiente, măsurile de ordine publică se asigură de către Jandarmeria Română sau Poliția Română, după caz.

×
Subiecte în articol: Giurgiu carantină coronavirus
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close