Antena 3 CNN Actualitate Sute de comune din România ar putea fi conectate la internet de mare viteză printr-un program PNRR

Sute de comune din România ar putea fi conectate la internet de mare viteză printr-un program PNRR

În aproape 1500 de comune din România, internetul de mare viteză nu a ajuns încă. Autorităţile promit, însă, investiţii de 94 de milioane de euro prin PNRR pentru reţelele de internet în zonele izolate.

Sute de comune din România ar putea fi conectate la internet de mare viteză printr-un program PNRR
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    18 Mar 2023   •   09:41

În comuna Mileanca din judeţul Botoşani, o companie care furnizează internetul fix de mare viteză a început să înlocuiască vechile cabluri cu performanta fibră optică. Localnicii aveau o acoperire 4G la telefoanele mobile foarte slabă, iar acum încep să se conecteze cu întreaga lume.

La şcoala de la Codreni, însă, se foloseşte internetul mobil cu o viteză foarte slabă, dar se bucură că pot totuşi să se conecteze.

Şi localnicii se plâng de conexiunea slabă şi abia aşteaptă investiţiilor autorităţilor. Primarul spune că va semna contractul pentru toate unităţile ce sunt în administraţia sa pentru a se bucura de o viteză cu mult mai mare la internet.

Până când reţeaua de mare viteză se va extinde în toată comuna, unii apelează la orice soluţii pentru o conexiune mai bună.

Unul dintre obiectivele asumate de România în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) este asigurarea posibilităţii de acces la cel puţin o reţea fixă de bandă largă ultrarapidă pentru toţi utilizatorii finali.

În acest scop, România are alocate prin PNRR fonduri de 94 de milioane de euro pentru implementarea unei scheme de sprijinire a locuitorilor aflaţi în special în zonele fără reţele de internet.

Astfel, ANCOM a lansat recent o consultare publică pentru a verifica la nivel de localitate informaţiile pe care le deţine cu privire la acoperirea teritoriului României cu reţele publice de internet fix.

×
Subiecte în articol: internet Botoșani PNRR
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close