Comunicat oficial: Omar Hayssam se află la Penitenciarul Rahova

de D.D.    |    23 Iul 2013   •   13:17

Omar Hayssam se află de marţi în custodia Penitenciarului Bucureşti Rahova şi va fi cazat într-o cameră cu "profil de carantinare-observare", a anunţat Administraţia Naţională a Penitenciarelor (AN).

 "Persoana condamnată la o pedeapsă privativă de libertate Hayssam Omar se află în custodia Penitenciarului Bucureşti Rahova, începând de astăzi,  23 iulie 2013. După îndeplinirea procedurilor de primire în unitate, acesta va fi cazat într-o cameră cu profil de carantinare-observare, în conformitate cu prevederile legale", se arată într-un comunicat de presă al ANP, prezentat de Mediafax.


Anterior, Poliţia Română a emis un comunicat oficial în care a precizat că Omar Hayssam a fost transferat dintr-un centru de reţinere şi arest preventiv al Poliţiei într-o unitate din cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.

Transferul vine abia după patru zile de la aducerea în ţară a sirianului. Deocamdată nu se ştie penitenciarul la care a fost transferat.

Omar Hayssam trebuia dus astăzi la Tribunal unde procurorii cer arestarea lui într-un alt dosar. Hayssam nu a fost adus în faţa instanţei, chiar dacă a fost citat la arestul poliţiei şi la administraţia penitenciarelor.

În acest context, avocaţii inculpaţilor au solicitat amânarea judecării cauzei, pe motivul lipsei procedurii de citare cu Omar Hayssam.


Instanţa a stabilit două termene, respectiv unul în 31 iulie, când se va judeca propunerea de arestare făcută de DIICOT pe numele lui Omar Hayssam şi a fratelui său în acest caz, iar un altul pe fond, în 9 septembrie.

Avocata lui Omar Hayssam, desemnată din oficiu, a primit o amendă de 300 de lei, pentru că a lipsit de la termenul de judecată.

Instanţei nu i s-a comunicat locul unde se află Hayssam.

Tribunalul Bucureşti a luat în discuţie, marţi, dosarul în care Omar Hayssam este acuzat de înşelăciune şi delapidare.

Ovidiu Ohanesian, despre cazul lui Hayssam:


x close