Comunitatea gay a manifestat pentru diversitate şi toleranţă. Parada s-a încheiat fără incidente

22 Mai 2010   •   18:10
Comunitatea gay a manifestat pentru diversitate şi toleranţă. Parada s-a încheiat fără incidente gay fest

Parada GayFest la care au participat, sâmbătă, aproximativ 300 de persoane s-a încheiat fără incidente, informează Mediafax. Participanţii la paradă, îmbrăcaţi colorat, au pledat pentru libertatea de exprimare şi au fluturat steaguri, baloane, tricouri şi au purtat bannere cu diverse mesaje.

Printre susţinători s-a aflat şi ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Robin Barnett.

Piaţa Unirii a fost locul de unde reprezentanţii comunităţii gay au pornit în marş, paza fiind asigurată de jandarmerie pe toată durata manifestaţiei.

Cea de-a şaptea ediţie a GayFest, organizată de Asociaţia Accept, s-a desfăşurat pe parcursul a şase zile, în perioada 17 - 22 mai şi cuprinde o expoziţie foto despre istoria persoanelor LGBT (lesbiene, gay, bisexuali, transsexuali) din Statele Unite ale Americii (SUA), Marea Britanie şi Germania, filme de scurt metraj, cele mai vechi filme gay, ateliere, concerte, petreceri, o piesă de teatru şi Marşul Diversităţii.

Ediţia din acest an a festivalului a marcat şi Ziua Internaţională de Luptă Împotriva Homofobiei şi Transfobiei, celebrată în fiecare an în 17 mai. Sărbătoarea aminteşte ziua în care homosexualitatea nu a mai fost considerată boală, fiind scoasă din Clasificarea Statistică Internaţională a Bolilor şi Problemelor Legate de Sănătate realizată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.Ca de fiecare dată, manifestarea minorităţilor sexuale a fost vehement contestată. Aproximativ 150 de persoane au participat la marşul Normalităţii, organizat în Capitală. Manifestarea s-a desfăşurat pe traseul Ateneul Român, Calea Victoriei până la Dealul Mitropoliei.

Vezi contramanifestaţia organizată de Noua Dreaptă

Antena3.ro

Parteneri
x close