Antena 3 CNN Actualitate Concedierea a 150.000 de bugetari, printre măsurile discutate de Guvern cu reprezentanţii FMI

Concedierea a 150.000 de bugetari, printre măsurile discutate de Guvern cu reprezentanţii FMI

Concedierea a 150.000 de bugetari, printre măsurile discutate de Guvern cu reprezentanţii FMI
02 Noi 2009   •   22:27


1.600 de angajaţi din sectorul minier vor rămâne fără locuri de muncă, până în 2010. Disponibilizările sunt cuprinse în măsurile pe care guvernul le-a discutat, în aceste zile, cu reprezentanţii FMI. Veştile proaste nu se opresc, însă, aici. Cei de la FMI cer ca anul viitor să fie concediaţi 150 de mii de bugetari, măsură care ar putea declanşa proteste de amploare.

Cei care vor fi daţi afară fac parte din Compania Naţională a Huilei. Aceasta în condiţiile în care FMI a cerut autorităţilor române să elimine subvenţiile acordate companiilor de stat cu datorii mari la buget.

O altă cerinţă este disponibilizarea a 150.000 de bugetari. Măsura ar urma să fie pusă în practică anul următor şi a declanşat deja numulţumirea sindicaliştilor.

Sindicaliştii vor să propună delegaţiei FMI reducerea vârstei maxime de pensionare de la 65 de ani la 63 de ani, dar şi modificări la legea unică de salarizare.

Reprezentantul României la FMI, Mihai Tănăsescu, susţine că românii vor mai beneficia de majorări de salarii şi pensii în perioada următoare. Acestea nu se vor mai ridica, însă, la nivelul creşterilor de 20%, acordate în 2006 şi 2007.

Antena 3




×
Subiecte în articol: guvern FMI concedieri bugetari
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close