Antena 3 CNN Actualitate Val de concedieri la singurul combinat de alumină din țară. Producția se închide parțial din cauza prețurilor mari la energie

Val de concedieri la singurul combinat de alumină din țară. Producția se închide parțial din cauza prețurilor mari la energie

Sute de angajaţi vor fi concediaţi la 1 august din cauza costurilor mari de producţie provocate de preţurile energiei. Singurul combinat de alumină din țară nu mai face față cheltuielilor.

Val de concedieri la singurul combinat de alumină din țară. Producția se închide parțial din cauza prețurilor mari la energie
Sursa foto: Facebook | Vimetco Alum Tulcea
de Ioana Mircea    |    18 Iul 2022   •   16:27

Combinatul de alumină de la Tulcea, singurul producător de alumină din ţara noastră are 710 angajaţi, iar după 1 august vor rămâne doar 259.

Așadar, aproximativ 500 de oameni vor rămâne fără un loc de muncă, iar familile acestora se vor confrunta cu situații fără precedent.

Închiderea parțială a producției și concedierile vin ca urmare a creșterii prețurilor la gaze și la energie.

În acest moment, compania se află într-o situație pe care nu o mai poate susține.

Angajații rămași vor lucra în sectoarele de cercetare, întreținere și dezvoltare, iar asta pentru că uzina va mai păstra o serie de secții în lucru care au și alte tipuri de produse înafară de alumina calcinată brută.

Pe piața internațională, o tonă de alumină se vinde cu 513 dolari, însă combinatul de la Tulcea o produce cu 913 dolari/tonă.

Societatea din Tulcea, producătoare de alumină calcinată este în momentul de față parte a grupului ALRO Slatina.

Uzina se numără printre cei mai mari producători de aluminiu de pe continent şi unul dintre cei mai mari consumatori de energie din România.

 

×
Subiecte în articol: Alum Tulcea Tulcea
Parteneri
100 de blocuri din Bucureşti, fără apă caldă până pe 1 mai!
x close