Antena 3 CNN Actualitate Concedieri în minerit. Peste 3.500 de mineri vor fi disponibilizaţi anul acesta

Concedieri în minerit. Peste 3.500 de mineri vor fi disponibilizaţi anul acesta

Concedieri în minerit. Peste 3.500 de mineri vor fi disponibilizaţi anul acesta
Sursa foto: mineri
21 Mar 2010   •   18:29

Concedierile din minerit devin concrete. 250 de angajaţi de la Societatea Naţională a Lignitului vor primi, luni, deciziile de desfacere a contractelor de muncă. Sunt primii disponibilizaţi din cei 3.500 de mineri care nu vor mai intra în mină din acest an.

Conform directorului Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia (SNLO), cei mai mulţi dintre disponibilizaţi, peste 90%, sunt persoane care vor intra în programul de pre-pensionare întrucât mai au cel mult doi ani până la îndeplinirea vârstei de pensionare. În această perioadă, persoanele respective vor beneficia, pe lângă plăţile compensatorii oferite de SNLO, şi de ajutorul lunar de şomaj pe care statul îl oferă în asemenea situaţii.

SNLO va rămâne, în urma acestui proces de restructurare, cu aproximativ 8.300 de angajaţi. Societatea nu este singura care recurge la astfel de măsuri, la începutul anului Ministerul Economiei anunţând că peste 3.500 de angajaţi din industria minieră vor fi disponibilizaţi în 2010.

Şi la complexurile energetice Turceni şi Rovinari un număr de 370 de salariaţi au primit, săptămâna trecută, deciziile de desfacere a contractelor de muncă. Complexurile energetice şi SNLO au fost incluse de Guvern în viitoarea companie energetică Electra, companie din care mai fac parte Nuclearelectrica, dar şi o parte din Hidroelectrica.

Antena 3


×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close