Antena 3 Actualitate Încep concedierile la stat! La Romsilva ar urma sa fie daţi afară peste 400 de angajaţi

Încep concedierile la stat! La Romsilva ar urma sa fie daţi afară peste 400 de angajaţi

de Silvia Preda    |    17 Ian 2022   •   16:43
Încep concedierile la stat! La Romsilva ar urma sa fie daţi afară peste 400 de angajaţi
Sursa foto: Agerpres

Încep concedierile la stat! La Romsilva ar urma sa fie daţi afară nu mai puţin de 415 angajaţi.

Federaţia Sindicatelor din Silvicultură Silva aminteşte că din cei 415 salariaţi care urmează să primească deciziile de concediere, 223 sunt muncitori, majoritatea direct productivi, iar 192 sunt personal TESA, din care 144 reprezintă personal silvic.

Sindicatele au contestat în instanță, la Tribunalul București, încă din luna noiembrie a anului trecut, această hotărâre privind concedierile, iar în acest moment există două procese pe rol.

Romsilva concediază luni 415 angajaţi

De asemenea, sindicatele au protestat la Ministerul Mediului în repetate rânduri şi au cerut inclusiv sprijin din partea Ministerului Muncii.

"Cu toate acestea, se pare că nimănui nu-i pasă de soarta celor 415 salariaţi care vor fi concediaţi acum, în plină iarnă. (...) Considerăm că această concediere este o mare nedreptate la adresa angajaţilor din activitatea de administrare a pădurilor, în condiţiile în care România va 'importa' în anul 2022, un număr de 100.000 de lucrători din Asia, iar Romsilva, regie naţională de interes strategic, concediază, în cursul acestui an, 415 salariaţi români, care vor fi nevoiţi să ia calea pribegiei, în căutarea unui loc de muncă, cel mai probabil, în afara ţării.

Federaţia Sindicatelor Silva va continua demersurile în justiţie, în încercarea de a stopa această concediere colectivă şi de a salva cât mai multe locuri de muncă de la Regia Naţională a Pădurilor - Romsilva", precizează Federaţia Sindicatelor din Silvicultură Silva.

 

×

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close