Antena 3 CNN Actualitate Concedieri masive la TAROM. Compania promite disponibilizări pe criterii ”transparente și echitabile”

Concedieri masive la TAROM. Compania promite disponibilizări pe criterii ”transparente și echitabile”

Compania Naţională de Transporturi Aeriene Române (TAROM), va concedia 241 de angajați, începând de astăzi, pentru ”a reduce costurile şi a asigura o distribuire eficientă a activităţilor la nivelul companiei”.

Concedieri masive la TAROM. Compania promite disponibilizări pe criterii ”transparente și echitabile”
Sursa foto: Facebook/TAROM
de Adelina Miron    |    30 Iul 2021   •   19:40

”În cadrul măsurii de restructurare a personalului a fost elaborată şi aprobată o nouă organigramă care corespunde volumului de activitate curent şi estimat pentru anii următori, fiind concepută pentru a reduce costurile şi a asigura o distribuire eficientă a activităţilor la nivelul companiei.”, se arată într-un comunicatu de presă emis de companie.

TAROM susține că selecția personalului care va fi concediat se va face pe criterii ”transparente și echitabile”:

”Angajaţii vizaţi de concedierea colectivă vor fi departajaţi pe baza unor criterii transparente, echitabile, comunicate tuturor celor implicaţi, evaluările acestora fiind organizate cu furnizori externi.  

În egală măsură, TAROM va derula toate demersurile prevăzute de reglementările în vigoare pentru a minimiza impactul programului de concediere colectivă, urmând a fi demarat un nou program de plecări voluntare. De asemenea, pentru ocuparea posturilor vacante disponibile vor avea loc concursuri interne, care vor fi anunţate tuturor celor interesaţi, conform procedurilor aplicabile.”

Compania susține că măsura concedierii face parte din planul de ”redresare a companiei”, în contextul unei competiții ”acerbe”:

„Reamintim că măsura de restructurare a personalului face parte dintr-un plan complexâ de măsuri definite cu scopul de a redresa compania. Acest plan a fost notificat, pe 28 mai 2021, către Comisia Europeană în vederea obţinerii unui ajutor de stat pentru restructurare.  

Competiţia comercială acerbă în domeniul aviatic ne impune menţinerea unui standard ridicat al siguranţei şi serviciilor pe care le oferim pasagerilor. În acest sens, TAROM le mulţumeşte tuturor angajaţilor săi, apreciind profesionalismul şi dăruirea de care aceştia au dat dovadă, mai ales în ultima perioadă, o perioada care s-a dovedit a fi extrem de dificila pentru întreaga industrie aviatică globală.

În luna februarie a.c., planul de restructurare al Tarom, trimis Comisiei Europene ulterior primirii ajutorului de salvare, prevedea disponibilizarea a 700 intre cei aproape 1.500 de angajaţi, închiderea a 11 agenţii externe, restructurarea urmând să se deruleze în următorii doi ani.  

În urma ajutorului de salvare primit din partea Comisiei Europene, TAROM a pus în mişcare planul de restructurare. Aproximativ 700 de angajaţi vor fi daţi afară, iar cheltuielile se vor reduce în aproape toate domeniile.”

 

 

 

 

 

×
Subiecte în articol: concedieri Tarom
Parteneri
Programul Rabla 2024 începe astăzi!
x close