Antena 3 CNN Actualitate Concediile medicale se vor obţine mult mai greu şi vor fi verificate cu poliţia (VIDEO)

Concediile medicale se vor obţine mult mai greu şi vor fi verificate cu poliţia (VIDEO)

Concediile medicale se vor obţine mult mai greu şi vor fi verificate cu poliţia (VIDEO)
Sursa foto: bolnav
15 Mai 2010   •   15:07

Concediile medicale se vor obţine mai greu, începând de sâmbătă, şi vor fi verificate la sânge de autorităţi, cu ajutorul poliţiei! Persoana care se îmbolnăveşte va trebui să anunţe în cel mult 24 de ore angajatorul că nu poate veni la serviciu şi va comunica adresa unde poate fi vizitat de reprezentanţi ai angajatorilor, Casei de Asigurări şi chiar ai Poliţiei.

Potrivit noii reglementări, pacientul va trebui să completeze o declaraţie pe propria răspundere prin care se obligă să indice adresa de reşedinţă pe toată perioada concediului şi să fie prezent la adresa indicată. Vizitele la domiciliu se vor face între anumite ore de către reprezentanţi ai angajatorilor, ai Casei de Asigurări şi chiar ai poliţiei.

În cazul în care pacientul nu este acasă, se va sista plata concediului de a doua zi. Angajtorii vor face verificările din uşa casei fără să aibă voie să pătrundă în locuinţele celor verificaţi.

În plus, apare o modificare şi la durata cumulată a concediilor medicale. Un asigurat nu poate depăşi 30 de zile calendaristice în ultimul an faţă de 45 de zile, cât era până acum.



Antena 3




×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close