Antena 3 CNN Actualitate Concediu forţat pentru bugetari. Profesorii, medicii şi magistraţii au stabilit zilele în care stau acasă

Concediu forţat pentru bugetari. Profesorii, medicii şi magistraţii au stabilit zilele în care stau acasă

Concediu forţat pentru bugetari. Profesorii, medicii şi magistraţii au stabilit zilele în care stau acasă
Sursa foto: concediu fortat
18 Noi 2009   •   10:21

Angajaţii de la stat nu scapă de concediile fără plată. Profesorii vor sta acasă, cadrele medicale şi-au stabilit zilele în care îşi vor lua concediu, iar şefii parchetelor şi ai instanţelor trebuie să decidă cum împart perioadele respective. Totul pentru o economie de câteva milioane de euro la buget.

Profesorii vor avea o vacanţă nedorită - patru zile în această lună şi alte patru înainte de Crăciun.

O circulară a Ministerului Educaţiei stabileşte şi modul în care trebuie trimişi profesorii în concediu fără plată: în zilele când oricum trebuiau să stea acasă, pentru că elevii sunt în vacanţă. Cu alte cuvinte, dascălii lucrează normal, dar li se taie aproape 16% din salariul pe noiembrie şi decembrie.

Şi medicii şi asistentele de la Spitalul judeţean Constanţa vor trebui să intre în concediu fără plată. La Maternitatea din Braşov sunt cu o sută de asistente mai puţin decât ar trebui. Dintre acestea, în fiecare zi, cel puţin zece sunt trimise în concediu fără plată.

Şi magistraţii vor avea zile libere. Fiecare preşedinte de instanţă şi procuror şef de parchet va programa trimiterea în ?fără plată? a magistraţilor, astfel încât să nu fie întrerupt procesul de justiţie.

Antena 3

×
Subiecte în articol: concediu bugetari economie
Parteneri
Vremea de Paște și 1 mai. ANM anunță când se încălzește
x close