Antena 3 CNN Actualitate Concluzie şocantă a procurorilor din Bihor în cazul directoarei unei şcoli care a murit după ce a mâncat o conservă cu ton

Concluzie şocantă a procurorilor din Bihor în cazul directoarei unei şcoli care a murit după ce a mâncat o conservă cu ton

Concluzie şocantă a procurorilor din Bihor în cazul directoarei unei şcoli care a murit după ce a mâncat o conservă cu ton
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
21 Noi 2019   •   16:15

Concluzie şocantă a procurorilor din Bihor în cazul directoarei unei şcoli, moartă anul trecut, după ce ar fi mâncat o conservă de ton. 

Analizele cerute de anchetatori au stabilit că femeia a murit prin intoxicare cu subranţe pesticide. De altfel, procurorii care cercetau cazul au găsit în casa femeii substanţe toxice depozitate în casă. 

Gazul emanat de substanţă i-ar fi fost letal femeii, în timp ce soţul său a fost salvat cu greu de medici. Specialiştii spun că şi o cantitate infimă din acel gaz, emanată în aer, poate provoca moartea. 

Decesul a fost cauzat de insuficienţa multiplă organică survenită în evoluţia unei intoxicaţii acute cu substanţa denumită comercial Phostoxin. Produsul Phostoxin este un amestec de fosfură de aluminiu şi carbonat de amoniu, care în contact cu apa din atmosferă aliberează hidrogen fosforat, un gaz extrem de toxic.

Literatura de specialitate menţionează că o expunere de o oră la o doză infimă de substanţă în aer poate duce la un sfârşit letal.

În intoxicaţiile respiratorii, doza infimă de toxic capabil să provoace moartea atinge în organism concentraţii extrem de scăzute, cu mult sub limita posibilităţilor analitice de detectare.

×
Subiecte în articol: Bihor directoare
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close