Antena 3 CNN Actualitate Concluziile anchetei IGP la Poliţia Deta: Poliţiştii implicaţi în cazul Roman au acţionat conform procedurilor

Concluziile anchetei IGP la Poliţia Deta: Poliţiştii implicaţi în cazul Roman au acţionat conform procedurilor

Concluziile anchetei IGP la Poliţia Deta: Poliţiştii implicaţi în cazul Roman au acţionat conform procedurilor
Sursa foto: Foto: INTACT Images
29 Iul 2011   •   16:33

Ancheta de la IGP la Poliţia Deta s-a finalizat. Potrivit unor surse apropiate anchetei, cei patru poliţişti implicaţi au acţionat conform procedurii.

Potrivit aceloraşi surse, activitatea poliţiei din Deta este destul de slabă, dar de aceasta dată poliţiştii au acţionat conform procedurilor.

În plus, aceleaşi surse au declarat că unul dintre poliţişti chiar a fugit după fraţii Roman, dar nu a reuşit să îl prindă.

Totodată, cel puţin o persoană care a acuzat poliţia a refuzat să dea declaraţii şi să facă testul poligraf.

 


Evaluarea făcută de specialiştii Direcţiei Control Intern din Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) la Poliţia Deta, legată de scandalul în care au fost implicaţi fiii primarului, s-a încheiat vineri, urmând ca rezultatele să fie prezentate la 1 august, informează IGPR.
   
Rezultatele acţiunii specialiştilor IGPR vor fi analizate la nivelul conducerii IGPR, se arată într-un comunicat de presă de vineri al Poliţiei Române.
   
Poliţia precizează că măsurile ce urmează să fie dispuse vor fi anunţate luni, 1 august.
   
Echipa de control a verificat modul de intervenţie a poliţiştilor la evenimentul produs în noaptea sâmbătă spre duminică, precum şi activitatea desfăşurată în primul semestru al anului 2011, comparativ cu perioada similară a anului 2010.

Trei tineri au fost înjunghiaţi, în urma unui conflict izbucnit, în noaptea de sâmbătă spre duminică, pe o terasă din centrul localităţii Deta. Agresorul a fost identificat ca fiind Bogdan Daniel Roman (31 de ani), fiul primarului din oraşul Deta, Petru Roman (PDL). Şi fratele acestuia, Călin Roman (27 de ani), a fost implicat în scandalul de la terasa din centrul oraşului Deta.

În această cauză sunt cercetaţi atât fiii primarului din Deta, cât şi alte trei persoane. Patru dintre aceştia au fost reţinuţi, iar Bogdan Roman este în continuare căutat.

Fiul cel mare al primarului este
dat în urmărire naţională şi în consemn la frontieră. Pe numele acestuia, a fost emis mandat de arestare în lipsă pentru 30 de zile pe numele lui Bogdan Roman.

Luni seară, judecătoria Deta a emis mandate de arestare pentru 29 de zile pentru fiul cel mic al primarului din localitate Călin Roman şi pentru alţi trei suspecţi.

×
Subiecte în articol: ancheta Deta politisti roman
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close