Antena 3 CNN Actualitate Concluziile discuţiilor dintre Tăriceanu şi economişti: nu ne permitem creşteri salariale

Concluziile discuţiilor dintre Tăriceanu şi economişti: nu ne permitem creşteri salariale

Concluziile discuţiilor dintre Tăriceanu şi economişti: nu ne permitem creşteri salariale
31 Oct 2008   •   17:29

În urma discuţiilor purtate la Guvern, premierul Tăriceanu, guvernatorul Băncii Naţionale a României şi specialişti în economie au ajuns la concluzia că România nu îşi poate permite creşteri salariale necorelate cu productivitatea.
Potrivit purtătorului de cuvânt al executivului, Camelia Spătaru, participanţii la întâlnire au hoărât că este nevoie ca întreprinderile mici şi mijlocii să fie sprijinite suplimentar în perioada de cizră financiară. De asemena, procedurile de absorbţie a fondurilor europene pentru infrastructură şi agricultură urmează să fie accelerate, a mai spus oficialul guvernamental.
Vineri a avut loc o reuniune consultativă la Guvern în care primul-ministru Călin Popescu - Tăriceanu s-a întâlnit cu specialişti din domeniul economic pentru a analiza posibilele efecte ale crizei economice globale asupra României. La întâlnire a fost invitat să participe şi guvernatorul Băncii Naţionale, Mugur Isărescu.
Iniţiativa premierului survine după ce, săptămâna tercută, premierul anunţa că intenţionează să se întâlnească, în fiecare lună, cu reprezentanţi ai Băncii Naţionale a României şi cu specialişti în economie, pentru a analiza situaţia financiară pe baza datelor Institutului Naţional de Statistică şi Comisiei Naţionale de Prognoză şi pentru a acţiona în consecinţă.
Totodată, Guvernul a hotărât, joi, înfiinţarea unei comisii speciale care să se ocupe de negocierile cu sindicatele care cer majorări salariale. Profesorii şi funcţionarii publici intră în grevă generală, prin care forţează mâna Guvernului să aplice legea privind creşterea cu 50% a salariilor. Legea a fost adoptată de Parlament, validată de Curtea Constituţională şi promulgată de preşedinte.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: reuniune Călin Popescu Tăriceanu
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close