Antena 3 CNN Actualitate Concurs de machete ale unor nave celebre, la Constanţa

Concurs de machete ale unor nave celebre, la Constanţa

Concurs de machete ale unor nave celebre, la Constanţa
Sursa foto: nave
09 Iun 2010   •   16:51

Competiţie de amploare la malul mării. Aproape 250 de machete ale unor nave celebre se întrec zilele acestea în cadrul Campionatului Naţional de Navomodele. Piesele sunt expuse la Muzeul Marinei din Constanţa.

Florin Gheza este unul dintre concurenţii veterani ai campionatului. Împreună cu soţia, el construieşte machete de mai bine de 30 de ani. Pentru cea cu care s-a prezentat anul acesta la concurs a muncit patru ani şi jumătate. A respectat întru totul construcţia reală a navei. Totul însă la o scară mult mai mică.

"Nava originală este din 1675, iar modelul l-am terminat în 2002" a spus Gheza.

Ca să obţină un punctaj cât mai mare la o astfel de competiţie, concurenţii trebuie să respecte nu doar planurile navei, ci trebuie să le construiască din aceleaşi materiale din care au fost construite ambarcaţiunile în urmă cu zeci şi chiar sute de ani.

Machetele expuse la Muzeul Marinei Române vor putea fi admirate atât de constănţeni, cât şi de turiştii care vor trece pragul instituţiei în următoarele cinci zile.

Cele mai multe dintre piesele expuse zilele acestea au participat în ultimii ani la diferite conscursuri internaţionale unde au obţinut numeroase medalii de aur şi argint.

Antena 3

×
Subiecte în articol: concurs
Parteneri
Sursa infectării în cazul marelui actor Florin Piersic
x close