Antena 3 CNN Actualitate Cum s-a trucat un concurs la stat ca să câștige iubita unui cunoscut om de afaceri

Cum s-a trucat un concurs la stat ca să câștige iubita unui cunoscut om de afaceri

Numele unui cunoscut om de afaceri din Iași s-ar afla în spatele angajării iubitei sale ca şef al Serviciului Artistic din cadrul Şcolii Populare de Arte. Ca acest lucru să fie posibil, a fost schimbată organigrama școlii, înfiinţându-se un post „dedicat”.

Cum s-a trucat un concurs la stat ca să câștige iubita unui cunoscut om de afaceri
Sursa foto: Pixabay.com
de Gabriel Dano    |    10 Iun 2022   •   17:25

În plus, condiţiile de participare la concurs au fost negociate direct cu viitoarea candidată, iar subiectele posibile de examen i-au fost puse în braţe din ziua în care au fost redactate, cu o săptămână înaintea concursului, scrie ziaruldeiasi.ro.

Povestea angajărilor „cu cântec” de la Şcoala de Arte a început cu numirea unui nou director interimar, Vlad Baba. Desemnat pe 11 noiembrie 2020 consilier personal al preşedintelui CJ, Costel Alexe, acesta a fost detaşat chiar a doua zi ca director la Şcoala Populară de Arte „Titel Popovici” din subordinea instituţiei judeţene.

În iunie 2021, devenea director „plin” după un concurs în care condiţiile de participare se mulau perfect pe CV-ul său, iar apoi a început să-și aducă în jurul său oameni de încredere.

„După preluarea interimară a conducerii Şcolii Populare, în condiţiile în care a intrat în conflict deschis cu majoritatea angajaţilor şcolii, a făcut demersuri pentru angajarea unei persoane de încredere care să se ocupe de problemele administrative ale şcolii”, aveau să reţină procurorii DNA.

În decembrie 2020, cu o săptămână înaintea Crăciunului, plenul CJ adopta hotărârea 349, prin care organigrama Şcolii de Arte era modificată, introducându-se funcţia de şef serviciu artistic, „la propunerea lui Baba şi cu susţinerea lui Alexe”, după cum au consemnat procurorii. În aprecierea acestora, postul nu-şi avea justificarea în şcoală, fiind specific altor instituţii artistice, precum teatrele sau Opera. Pentru fotoliul de şef, se încălzea deja pe margine iubita cunoscutului om de afaceri.

Absolventă a Universităţii de Arte (UAGE), aceasta încercase în 2019 o colaborare cu Teatrul „Luceafărul”, fără însă a reuşi. O discuţie dintre directorul Școlii de Arte şi rectorul Universităţii de Arte, Aurelian Bălăiţă, interceptată de anchetatori pe 18 martie 2021, surprinde faptul că deşi nici nu se anunţase concursul, numele câştigătorului este deja cunoscut. Bălăiţă îi recomandă lui Baba să nu o aducă pe Popovici, cu care se afla în conflict şi care la Botoşani îl „săpa” pe directorul teatrului.

„Nu-i cazul să-ţi iei o piatră de gât”, i-a spus Bălăiţă lui Baba. La începutul lui aprilie, tânăra știa deja că urmează să ajungă la Iași și a dat vestea mai multor persoane apropiate.  La începutul lunii iulie, începeau pregătirile pentru concursul „ei”. Conform procurorilor aceasta știa deja condițiile de participare, încă neanunţate public, și chiar fusese întrebată dacă i se par ok. Iubita afaceristului ieșean i-a cerut să nu treacă „actoria” ca primă disciplină în condiţiile de studii, ca să nu bată la ochi, ci undeva pe poziţia a treia. Aşa s-a şi făcut.

Vechimea în muncă era şi ea o problemă, ea având doar 2 ani şi 9 luni vechime. Cam puţin pentru un post de şef. Problema s-a rezolvat uşor, cerându-se doar 2 ani de muncă. Pentru un simplu post de referent economist cu studii medii, fuseseră cerute la un alt concurs minim 10 ani vechime. Citește integral, pe ziaruldeiași.ro.

×
Subiecte în articol: concurs om de afaceri
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close