Antena 3 CNN Actualitate Controversă la Guvern: strâng cureaua pentru a face economii, dar scot posturi la concurs

Controversă la Guvern: strâng cureaua pentru a face economii, dar scot posturi la concurs

Deşi vrea să strângă cureaua, Guvernul a scos anul acesta la concurs cu 2.000 de locuri de muncă mai mult faţă de anul trecut.

de Redacția Antena 3 CNN    |    21 Iul 2023   •   09:39

În primele şase luni ale acestui an, Guvernul a scos la concurs 14.000 de posturi la stat, asta deşi spune că vrea să strângă cureaua pentru a face economie. Numărul locurilor de muncă bugetate scoase la concurs în prima jumătate a anului depășește considerabil numărul total al posturilor de anul trecut. 

De asemenea, 800 dintre posturile din acest an sunt pe funcțiile de conducere. Cele mai multe locuri de muncă au fost scoase la concurs de instituțiile locale, mai exact 8.500 de posturi.  

Şi instituțiile judeţene au scos la concurs 1.500 de posturi, iar instituțiile naţionale au scot 827 de posturi.  Edilii spun că nu sunt suficiente angajările şi cer guvernului să deblocheze posturile de la stat, argumentând că nu au suficienți angajaţi cu care să implementeze proiectele europene.

Citeşte şi: Condiții de muncă noi pentru angajații români care au copii cu vârsta de până la 11 ani! Legea a fost promulgată

La începutul acestui an, Guvernul a crescut salariile primarilor cu 10%, iar ulterior le-a dat posibilitatea de a-şi majora salariul cu 50% dacă administrează proiecte cu fonduri europene. 

Anul trecut, statul a încercat să facă 12.000 de angajări.

×
Subiecte în articol: locuri de munca angajari guvern
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close