Antena 3 CNN Actualitate Pedepse uriașe pentru membrii ”Academiei infractorilor”. Liderul grupării, condamnat la 24 ani de închisoare și obligat să plătească un milion de lei

Pedepse uriașe pentru membrii ”Academiei infractorilor”. Liderul grupării, condamnat la 24 ani de închisoare și obligat să plătească un milion de lei

Pedepse uriașe pentru membrii ”Academiei infractorilor”. Liderul grupării, condamnat la 24 ani de închisoare și obligat să plătească un milion de lei
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de M.Z.    |    03 Noi 2016   •   09:13

Condamnări uriaşe în dosarul ”Academia infractorilor”.

Liderul grupării, Adrian Botez, zis și ”Țâță”, a fost condamnat definitiv, joi, de magistrații Curții de Apel București, la 24 ani, două luni și 20 zile de închisoare

De asemenea, potrivit instanţei, Adrian Botez este obligat să plătească un milion de lei cheltuieli judiciare, potrivit News.ro.

Judecătorul de la Tribunalul Bucureşti a stabilit că vechiul Cod penal îi este mai favorabil, astfel că Adrian Botez a fost condamnat la 16 ani de închisoare pentru 24 de fapte de instigare la tâlhărie în formă continuată, respectiv la şase ani de închisoare cu executare pentru instigarea la furt calificat, pentru fapta comisă în Andorra, în 5 aprilie 2011, la trei ani şi patru luni de închisoare pentru constituire a unui grup infracţional organizat, în stare de recidivă, la şase ani şi opt luni pentru instigare la tâlhărie calificată, pentru fapta din decembrie 2015, din Milano.

Botez a mai fost condamnat la trei ani şi patru luni de închisoare pentru instigare la tâlhărie calificată comisă în stare de recidivă, faptă care a rămas în faza tentativei, în Aarhus-Danemarca, în 10 aprilie 2015.

Instanţa a contopit toate aceste pedepse, iar în final a stabilit ca Botez să execute pedeapsa cea mai grea, de 16 ani de închisoare, la care a adăugat spor de o treime din totalul celorlalte pedepse, respectiv şase ani, cinci luni şi zece zile, rezultând 22 de ani, cinci luni şi zece zile de închisoare.

Pentru ceilalţi opt membri ai grupării, judecătorii au menţinut pedepsele cumulate, de 60 de ani de închisoare.

În acelaşi dosar, Alexandra Gheorghiu, zisă “Alexa”, va avea de executat trei ani de închisoare, instanţa dispunând suspendarea executării, sub supraveghere pe un termen de încercare de patru ani.

Florin Alexandru Pădurean, zis şi ”Baros” sau „Glonţ”, a fost condamnat la trei ani şi 11 luni de închisoare.

Florin Daniel Diţă, zis “Butuc”, va avea de executat patru ani şi două luni de închisoare.

Cătălin Ionuţ Ispas, zis „Botos”, şi Constantin Mihai, zis ”Luptătorul”, au fost condamnaţi la patru ani şi cinci luni de închisoare. La aceeaşi pedeapsă a fost condamnat şi Petru Cosmin Munteanu, zis “Calu”.

Instanţa l-a condamnat la cinci ani şi şapte luni de închisoare pe Petru Bogdan Movilă, zis ”Piticul”, pentru aderare şi sprijinire a unui grup infracţional organizat, faptă comisă în stare de recidivă, şi pentru favorizarea făptuitorului.

În cazul lui Andrei Cosmin Rusu, zis ”Chiorul”, judecătorul a schimbat încadrarea juridică a faptelor şi l-a condamnat la trei ani de închisoare, pentru aderare şi sprijinjire a unui grup infracţional organizat.

În 14 octombrie 2015, procurorii DIICOT i-au trimis în judecată pe Adrian Botez şi 17 "locotenenţi" ai acestuia, pentru 27 de tâlhării, acuzaţiile fiind de constituire sau aderare şi sprijinire a unui grup infracţional organizat, instigare şi complicitate la tâlhărie calificată, instigare la furt calificat, favorizarea făptuitorului şi tăinuire.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, în 2011, reţeaua criminală "Academia Infractorilor Români" a fost concepută, iniţiată şi organizată pe criterii militare, având o structură piramidală. Liderul reţelei, considerat "comandant suprem", era Adrian Marin Botez, acesta având subordonate mai multe eşaloane de conducere.

Citiți și Hoţii din "Academia infractorilor români" erau bătuţi şi ameninţaţi cu un Kalaşnikov de liderul grupării

×
Subiecte în articol: condamnari
Parteneri
Cod galben de lapoviță și ninsoare, în jumătate din țară!
x close