Antena 3 CNN Actualitate Condiţii pentru mobilizarea electorală. Primarii din teritoriu cer bani ca să scoată oamenii la vot

Condiţii pentru mobilizarea electorală. Primarii din teritoriu cer bani ca să scoată oamenii la vot

Condiţii pentru mobilizarea electorală. Primarii din teritoriu cer bani ca să scoată oamenii la vot
Sursa foto: Foto: Intact Images
de S.T.    |    03 Dec 2013   •   16:46

Ca de fiecare dată, primarii din teritoriu cer bani ca să scoată oamenii la vot.

O investigaţie a jurnaliştilor de la Gândul.info arată că dintr-un lot de 20 de primari PSD, PNL şi PDL contactaţi de un aşa-zis "raportor de la centru", toţi au solicitat bani de la buget, ca o condiţie pentru mobilizarea electorală.

Cererile au fost diverse. De exemplu, edilul PSD din comuna a Topraisar din Constaţa spune că are 5.000 de alegători şi vrea 900.000 de lei pentru o piaţă, 600.000 lei pentru o bază sportivă, un milion de lei pentru reţeaua de apă şi 9 milioane de lei pentru asfalatarea drumurilor.

Şi edilul localităţii Sântmartin Ioan Fârtan, primar PNL aflat  la al cincelea mandat, spune că a avut procent bun şi mereu a fost pe primul loc. Însă ca să aducă voturi partidului are nevoie de bani mulţi.

Printre multele cereri specifice, a fost şi o doleanţă personală mai exotică: primarul pedelist Nixon Niculai din Ghergheşti, judeţul Vaslui, a cerut un peron în autogara Braşov.

În total 20 de primari din teritoriu au fost contactaţi de un jurnalist de la Gândul care a pretins că este un raportor de la centru.

×
Subiecte în articol: vot PNL pdl
Parteneri
Primele rezultate ale anchetei de la Spitalul Sfântul Pantelimon
x close